Генерал Љубиша Диковић: Како су се створили услови да српски војник изађе са КиМ, тако ће се створити услови и да се врати

Било би некоректно да прогнозирам и тврдим када ће се тај повратак догодити, рекао некадашњи начелник Генералштаба Војске Србије 

Генерал Љубиша Диковић (Фото: N1)

Српска војска сигурно није изгубила рат на Косову, мада има оних који тврде супротно, изјавио је за Курир некадашњи начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

Као војник, не осећам се пораженим. Ми нисмо поражени, већ смо изашли на основу Кумановског споразума између НАТО и Југославије, оценио је Диковић и нагласио да тај споразум не сматра капитулацијом.

Као што су се створили услови да српски војник изађе са Косова и Метохије, тако ће се створити услови да се српски војник и врати, предвидео је он и додао да би било некоректно да прогнозира и тврди када ће се то догодити.

Диковић је рекао да одлука о поновном увођењу редовног војног рока стратегијска одлука, коју не треба доносити преко ноћи.

Лично, ја сам за обавезно служење војног рока. Наравно, треба га прилагодити савременим условима, на бази нашег искуства, али и на бази искустава других држава, рекао је Диковић.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 8. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар