Александар Вучић: Притисак ми не диже стање у СНС, већ проблеми са КиМ

Нећу плаћати рекет, ни додворавати се мафијашима, нагласио председник Србије

Председник Србије Александар Вучић (Фото: Бета – М.О.)

ПРАГ – Председник Србије и СНС-а Александар Вучић, коментаришући наводе неких опозиционих медија у Србији о смени Небојше Стефановића у странци, рекао је вечерас да Стефановић није смењен, а да би у случају да је стварно сликао Данила Вучића и прислушкивао председника државе требало да буде ухапшен, а не смењен.

Вучић је за ТВ Пинк казао да је сигуран да Стефановић то није учинио, иначе не би разговарао са њим.

„Не бих разговарао са њим јер то би био злочин без преседана да пријатељима радите такве ствари, то је де факто државни удар, али је проблем што ти људи мисле да је то ситница јер код њих пријатељство, другарство не постоје. И не мора да постоји пријатељство и другарство, али закони морају да постоје, а њих не интересују ни закони када сам у питању ја и моја породица”, казао је Вучић.

Истиче да их не интересује ништа, осим мржње, што је једино, како каже, што могу да понуде људима.

„Зато се не секирам око тога”, казао је Вучић, а одговарајући на оптужбе опозиције да спроводи модерне стаљинистичке чистке., подсећа на то како су управо ти који њега оптужују смењивали људе и остављали их без посла, а да ти људи нису ни знали да су им заказани одбори.

Наводећи да је нормално да политичари промене две или три странке, Вучић истиче да то није случај када је реч о промени шест странака као што је учинила Мариника Тепић.

Подсећа да је Борис Тадић избацио Чедомира Јовановића као недозвољену фракција, односно зато што није смео да мисли другачије, као и да је после тога Драган Ђилас избацио Вука Јеремића.

Такође, Вучић подсећа и да је Ђилас напустио ДС у време Бојана Пајтића јер су избачени из посланичке групе Балша Божовић и други и истиче да „шиканирају” Драгољуба Мићуновића, који је од свих њих заједно прочитао десет пута више књига.

„Али, што сте мање писмени то сте безобразнији, па имате право да неке величине, који су наши политички противници, интелектуалне величине попут Мићуновића на тај начин да шиканирате”, каже Вучић.

Наглашава како сада сви они о њему говоре како спроводи стаљинистичке чистке, а он је само рекао члановима СНС-а да се пре седнице странке изјасне шта желе да би могли одређене одлуке да доносе и да припреме Скупштину.

„Тамо ће бити великих промена, али сви ће да одлучују. И људи који напуштају странку зато што им се нешто лично не допада, па нека иду, они неће бити са нама када дођу тешки тренуци. Али нема код нас ни тешких речи, нити било чега ружног”, рекао је он.

Умире каже од смеха када чује да се „размишљају да ли овај може да направи посланички клуб”, не може, а и да може, па шта, констатује он и додаје:” да ли ће да ме смени неко сутра или прекосутра, па шта, демократски и нормално ће се то десити и опет ће та странка да их побеђује”.

Упоредио је те оптужбе са коментарима на рачун лапсуса када је уместо Праг рекао Хаг.

„Питају се како је Вучићу пао Хаг на памет, али чуди ме како њима не пада ако ништа макар због гриже савести. Ја нисам у торбама и кесама испоручивао кило српског меса као они и још да ми држе придике. Ниједног Србина нисам испоручио Хашком трибуналу, а они су то радили на кило”, каже Вичић.

Додаје да су то инверзије и тезе којима се служе и истиче да је наш народ ипак довољно паметан и разуме и цени рад.

Наводи да није допадљив човек и да људи често кажу да им није симпатичан, али и да кажу „тај човек нешто ради, ради свакога дана”.

„Нисам најбољег здравља, али са таквим притиском ја сам јуче био у Београду, Љубљани, Бриселу и Прагу и у свим тим градовима сам имао састанке. Само ми покажите када је то био случај у новијој историји”, казао је председник.

На питање да ли му притисак диже стање у СНС и то што се поједини медији баве Стефановићем, Вучић каже да нема коментар на то, а да му притисак дижу проблеми који ће бити пред Србијом.

„То су проблеми који се тичу КиМ, ситуације у региону и хоћемо ли моћи да достигнемо циљеве које смо поставили, посебно Планом 2025. Људи ће видети да нисам властољубив. За мене су битни резултати и рад, али и убудуће ћу имати снаге да им се супротставим и да помогнем да се успостави и нова власт, која ће бити континуитет са оним добрим што смо урадили у последњих седам година”, навео је, преноси Танјуг.

Додаје да ако се деси да народ изабере њих на неким следећим изборима и ако победе, СНС ће први честитати као што је он и до сада увек честитао када су их побеђивали.

Нећу плаћати рекет, ни додворавати се мафијашима

ПРАГ – Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да говорећи о злоделима криминалних група није претерао нити правио метафоре, и поручио да никада неће да се додворава криминалцима нити да им плаћа рекет, а да они који то мисле да чине праве највећу грешку и нису зрели не да воде земљу, него ни кућни савет.

На питање да прокоментарише критике политичких противника да је „гладан пас” и да је претерао када је недавно говорио о злочинима мафијашких група Вучић је за ТВ Пинк рекао да би се забринуо да су нешто лепо рекли о њему.

„Био сам прецизан. Ти људи су тражили ћевапе од људског меса, то је именица. Нису рекли дајте нам млевено месо, него ћевапе. Поновио сам оно сто су рекли и сто знамо из истраге, нисам ништа претерао, ни измишљао, они су стварно то радили и слали свом налогодавцу који сада саопштава да је фини и породичан човек”, навео је Вучић.

Он је додао да они нису само клали људе, већ су их мучили на најгори начин, одсецајући делове тела.

Упитан за примедбу његових опонената да би требало да буде сведок ако све те детаље зна, Вучић је рекао да то што он зна, знају сви надлежни органи.

А на питање шта се крије иза свега, каже да се не крије ништа, већ да су у питању монструми.

„Што се ових који о томе говоре тиче, мисле да ће убице да их доведу на власт. Желим народу да кажем да су то они исти сто измишљају Јовањицу и друго, а када дођу на суђење зову мог брата да се договоре и да одустане од тужбе. Али он их је победио на суду”, рекао је Вучић.

Они немају морала, и то се потврђује висе од деценију, додаје и каже да воле да праве покварене договоре како не би били мета напада.

„Ја то нећу да радим ни да се додворавам мафијашима, ни таблоидима Милована Бркића, ни да плаћам рекет”, поручио је Вучић истичући да ко год је плаћао рекет мафијашима, тај је направио највећу грешку и није зрео не да води земљу, већ ни кућни савет.

„Наша политичка сцена пуна је лажних компромиса, Изађете и напишете твит најгоре све о Александру Вучићу и постаћете за 24 сата највећа звезда”, приметио је.

Каже да су тако хтели да унизе и Небојшу Стефановића, а сада им је највећа звезда, а то би, примећује Вучић, постао и његов брат да нешто лоше каже о њему.

„Они немају план и програм, имају само мржњу”, оценио је Вучић и поручио да неће да плаћа рекет ни да се додворава, већ да ради на томе да Србија напредује.

Напомиње да Србија свуда добија честитке за јавни дуг, и остало, а да они верују у сопствене лажи, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар