Аљбин Курти: Основаћемо Институт за српске злочине и поднети тужбу за геноцид

Основаћемо Институт за злочине почињене од стране Србије и поднећемо тужбе пред Међународним судом правде, изјавио премијер тзв. Косова

Аљбин Курти (Фото: in4s.net)

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти најавио је данас, на ванредној седници косовске* скупштине, да ће на Косову* бити основан институт који ће документовати „злочине које је Србија починила на Косову*“ и поновио да се спрема тужба за геноцид

Курти је поновио да је планом рада који је Влада недавно усвојила, предвиђено и припремање и подношење тужбе против Србија за геноцид на Косову*, објавио је Репортери, преноси Косово онлајн.

„Основаћемо Институт за злочине почињене од стране Србије и поднећемо тужбе пред Међународним судом правде. Наша спољна политика важан је стуб који нас мора заштитити од непријатеља и приближити пријатељима“, рекао је Курти.

Он је истакао да ће се сарадња и савезништво са САД и Европском унијом продубити, док чланство у ЕУ остаје приоритет ове Владе.

„Решавање отворених питања са Србијом требало би да се обави принципијелним дијалогом. Појашњавање судбине несталих и киднапованих особа. Косово* не прихвата дијалог тамо где се то третира као тема дијалога“, поручио је Курти.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 17. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар