Милан Кнежевић: Напад на територијални интегритет Србије напад је и на Србе у Црној Гори

Изгледа да се регионални „просперитет“ на Балкану заснива искључиво на савезима против Србије, упозорава Кнежевић

Милан Кнежевић (Фото: Youtube/Skupština Crne Gore/Printscreen)

Принцип непромјењивости граница искључиво на штету Србије и српског народа на Балкану који ових дана заговарају поједини предсједници бивших република СФРЈ представља директан атак на територијални интегритет и суверенитет Србије и Резолуцију 1244, саопштио је један од лидера Демократског фронта и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић.

„Управо они који су погазили Резолуцију УН-а признајући тзв. Косово, сад у страху од економског и војног снажења Србије, дају себи за право да нам опредјељују гдје се налазе наше границе, заборављајући притом да им није било Србије и Црне Горе, и данас би им у сваком граду њихових младих држава вијориле Аустроугарске и Отоманске заставе. Изгледа да се регионални „просперитет“ на Балкану заснива искључиво на савезима против Србије као једином моделу тзв. сарадње, по коме је дозвољено све што је против легитимних интереса српског народа. Зато и осјећам потребу, не као посланик и један од лидера Демократског фронта, већ као Србин из Црне Горе да пошаљем поруку да је сваки напад на територијални интегритет Србије, напад и на српски народ у Црној Гори”, поручио је он.

Кнежевић је напоменуо да иако су Црна Гора и Србија двије независне државе, не постоји Србин у Црној Гори који није спреман заступати и бранити интересе српског народа гдје год живио.

„И то треба да знају лидери бивших република СФРЈ сваки пут кад отпочну оркестрирану антисрпску кампању. Такође треба да знају да ми ником не пријетимо, али ником више нећемо ни дозволити да нам пријети као народу, нити да тражи од нас да се добровољно одричемо наших државотворних и духовних изворишта. И ово нема везе са Александром Вучићем, јер ћу овај став о неопходности да се заједно бранимо као народ, заступати и кад Вучић не буде предсједник Србије, а ја не будем у политици“, јасан је Кнежевић.

 

Прва деценија двадесет првог вијека, како је истакао,  била је понижавајућа, али и упозоравајућа за распарчани и посвађани српски народ којем нису дозвољавали ни да обиљежава Јасеновац, Јадовно, Корићке јаме, Пивска Дола, Велику, Братунац, Бљесак, Олују, Жуту кућу, а камоли да прославља побједе којима су ослобађали управо ове који нам свакодневно забијају нож у леђа.

„Нико у Црној Гори није обавезан да дијели или слиједи ове моје ставове, али сигурно знам да оних 133.275 гласача За будућност Црне Горе не мисли да њима може бити добро кад неко напада на територијални интегритет Србије. Зато Црна Гора никад више не смије бити дио антисрпске коалиције на Балкану, нити ћемо као водећа снага парламентарне већине дозволити нова национална посртања на основу којих би предсједници бивших области Аустроугарске могли помислити да су нам они ближи од Србије”, наводи он.

Кнежевић је истакао да ми немамо никог ближег од Србије, нити Србија има иког ближег од нас, а, како је додао, вријеме које долази неодољиво подсјећа на славне странице наше историје кад су слога и јединство били темељ нашег напретка.

„И немам дилему да ћемо управо слогом, напретком и снажењем односа Црне Горе и Србије, поразити све наше непријатеље на дипломатском пољу и бити достојни свијетле жртве наших предака“, закључио је он.

Опрема: Стање ствари

(Борба.ме, 15. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар