Демократски фронт: Специјално државно тужилаштво било инквизиција у Ђукановићевој служби

СДТ је играло улогу Ђукановићеве инквизиције за политичке противнике бивше власти, оценили су из Демократског фронта

Лидери Демократског фронта (Фото: Лука Зековић/Вијести)

Никакви наводи Специјалног државног тужилаштва (СДТ) о процесирању више од 100 чланова Демократске партије социјалиста и њихових сателита не могу поправити ружну слику коју је о себи претходних година створио врх тужилачке организације. Ово партијско тијело Мила Ђукановића може једино да мјери своје учинке управо према директивама које добија из ДПС-а, казали су из Демократског фронта.

Из овог политичког савеза реаговали су на саопштење СДТ да су од оснивања подигли оптужнице против 111 припадника ДПС, а само једну против припадника раније опозиционе партије

Они су честитали грађанима Црне Горе изгласавање тужилачког закона и истакли да је јучерашњи дан бити златним словима уписан у књигу борбе против организованог криминала и корупције.

„Више је него јасно да је Миливоје Катнић, у односу на претходну власт, повлачио потезе само према оним фракцијама у ДПС-у и појединцима којих се одрекне предсједник Црне Горе. Тиме је Катнић одабрао страну и постао Ђукановићев приватни тужилац и батина у његовим рукама, а не тужилац државе Црне Горе“, пише у реаговању.

Тврде да су успјеси Главног специјалног тужиоца у борби против организованог криминала и корупције такви да ниједна велика афера „у коју је уплетена Прва фамилија није била ни процесуирана, а да не говоримо о томе да је добила судски епилог.“

„У земљи која је рекордер по броју неријешених убистава и представља центар окршаја најјачих криминалних кланова у Европи, СДТ је играло улогу Ђукановићеве инквизиције за политичке противнике бивше власти, а разни Беловуци, Кељмендији и слични су постали почасни грађани. Према томе, представе за јавност гдје су према отписаним припадницима ДПС-а биле предузете одређене мјере, није ништа друго до јефтино правдање за катастрофално стање у тужилаштву“, казали су из ДФ.

Наводе да се Катнић тим акцијама, између осталог, желио правдати прогон и монтиране судске процесе против лидера опозиције.

„Ова накнадна елаборација СДТ је само додатна оптужница коју сам против себе пише Миливоје Катнић. Баш из тог разлога, измјене тужилачког закона ће донијети неопходне промјене без којих Црна Гора стоји у мјесту. Тужиоци ће постати слободни и непристрасни професионалци, али ће прво морати да прочисте и пролуфтирају властиту кућу, а онда одлучно повести битку против криминала. Први корак који морамо направити на путу успјешне борбе је да наше укупно правосуђе ослободимо од „трулих дасака”“, закључили су из ДФ.

Ана Бурић

Опрема. Стање ствари

(Вијести, 13. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар