Александар Вучић: Не пада ми на памет да водим хајку против неког из СНС

Да водим хајку и харангу против некога из сопствене странке не пада ми на памет, рекао председник Србије и СНС-а о Небојши Стефановићу

Александар Вучић током интервјуа на ТВ Прва

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да од Небојше Стефановића највише зависи да ли ће остати министар, о чему ће се разговарати наредних дана, када се врати с пута. Он каже и да је ноторна лаж да је његов син покушао да преузме навијаче Партизана након хапшења криминалне групе Вељка Беливука.

„Да водим хајку и харангу против некога из сопствене странке не пада ми на памет“, рекао је Вучић за ТВ Прва.

Каже да свако ко је умешан у криминалне радње треба да одговара.

„О Дијани Хркаловић не мислим ништа добро, а о Стефановићу имам боље мишљење“, рекао је Вучић, одговарајући на питање о писању медија да је Стефановић умешан у криминалне активности.

„Немам такву информацију“, рекао је он и нагласио да у случају прислушкивања „све што знам не бих вечерас да говорим“.

Говорећи о изборима, Вучић је рекао да би све осим апсолутне већине у Београду и квалификоване већине са партнерима у Србији био неуспех за СНС.

Ноторна лаж да је мој син покушао да преузме навијаче Партизана

Александар Вучић каже да је „ноторна лаж“ да је његов син Данило покушао да преузме навијаче Партизана након хапшења криминалне групе Вељка Беливука.

Вучић је изјавио да је ту информацију објавио „лични портал Драгана Ђиласа“ и да „никога од тих људи његов син није видео нити се састао“, као и да је то „била директна претња убиством његовом сину“.

„Лични портал Драгана Ђиласа је пустио те лажи“, рекао је Вучић и додао да је његов син био на мети „криминалаца“ да би њега, као председника уцењивали.

Данило и Александар Вучић (Фото: Инстаграм)

Вучић је рекао да су се „двојица криминалаца из Ваљева приближила Данилу“, да су му подводили девојке, натерали га да пије, да му после тога понуде дрогу и да га сликају да би њега уцењивали.

„Мој одговор на све то је само један, нећу да плаћам рекет и нећу да се додворавам ником. Нисам желео да плаћам рекет белосветским уштвама, криминалцима и убицама. Све ћу, бандо једна криминална, да вас похапсим, Србија ће да буде сигурна земља и ићи ће напред“, рекао је Вучић.

(Бета/Н1, 14. 5. 2021)

Уложили су више од милијарду и двеста милиона у моје политичко рушење

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је криминална група Вељка Беливука „имала своје штек станове и уз поједине амбасаде у Београду“.

Вучић је за телевизију Прва изјавио да има још много података које треба истражити о активностима те криминалне групе.

„Имаћемо шта да радимо у наредном периоду“, рекао је Вучић и додао да та криминална група више „нема мафијашке јатаке ни у тужилаштву ни у МУП-у како су раније имали“, рекао је Вучић и додао да „док је жив нема Беливуку слободе“.

Он је поводом проналаска оружја тог клана, међу којима је и оно за пробијање блиндираних аутомобила, рекао да се може нагађати коме је било намењено.

„То је оружје са МУП-овог складишта које МУП с времена на време продаје, неко га је купио и продао Беливуку. Да ли сам ја био мета или неко други то је већ питање“, рекао је Вучић.

Председник Србије говорио је о предстојећем самиту Брдо-Бриони, али и о наводним притисцима и плановима за његово рушење.

Вучић упитан да коментарише изјаву за медије након састанка са Борутом Пахором, односно у сусрет састанку групе балканских лидера на самиту „Брдо-Бриони“, објавила је Нова.рс.

„Ја сам на крају свог мандата, рекао сам оно што сам им говорио милион пута. Шта могу да ми ураде? Да уложе више новца у моју смену? Улажу у аналитичаре, десетине, стотине милиона евра, милијарде. Ти људи су мењали границе Србије, 1990/1991. године. Убијали су нашу децу, уништавали наше мостове, села, градове. Они су рекли да је то због хуманитарне катастрофе. Није лако прећи преко таквих неистина“.

„Послали су ми предлог закључака, и у њима стоје да сви заједно треба да се противимо промени граница. Ја сам увео амандман и то је сад пакао за њих. Ја сам само ставио да то буде у оквиру декларације Уједињених нација“, рекао је Вучић, па потом говорио о притисцима из Вашингтона.

„Главу дајем, а Србију не дајем. Доћи ћу свечано одевен, у оделу, кравати, ту ће бити великани политичке сцене Балкана, а мисле све најгоре о Србији“.

О Ђукановићу, Милановићу и милијардама

„Сусрети са њима ће бити баш лепи. Немам разлога да бринем ни да се плашим. Не ширим мржњу према њима. Нимало нисам уплашен ни њихове физичке снаге ни образовања… Могу да усвоје шта год хоће, али без Србије. Нема ништа од та посла“.

Говорећи о притисцима, тајкунима који су уложили, према његовим проценама, више од милијарду и 200 милиона у његово политичко рушење.

„Улажу у један медиј, у други медиј, у трећи медиј, у аналитичаре. Један за ког смо мислили да је навијачки аналитичар – он прича свашта.  Узео је 200.000 долара од америчке амбасаде. Није баш толико луд“, рекао је Вучић.

Још једном о Вашингтонском споразуму

Вучић је поновио да је одбио да потпише признање Косова у Вашингтону.

„Ја сам рекао Нетанијахуу: ‘Види Биби, ти имаш две понуде’. То сам му рекао у директном телефонском разговору“, рекао је он.

Говорећи о Косову, он је рекао да не жели да било којој мајци врати дете у ковчегу.

Александар Вучић у Белој кући (Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vuči)

„Чим завршимо са стручњацима из региона, идем у Брисел, и право у Праг, а причаћу са и Столтенбергом (ген. сек. НАТО), а причаћу и са нашим руским и кинеским пријатељима“, рекао је он. Поновио је да једна од две највеће силе тражи повлачење КФОР са Косова.

„Желим да то спречим. Желим да се чује раније. Нико из региона не би требало да руши територијални интегритет Србије. Ако су већ Руси напустили Косово, онда нека то ради неко ко је далеко одавде“, додао је он.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс/Н1, 14. 5. 2021)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , , ,

3 replies

  1. Све што је могло да се упропасти и изда, Вучић је упропастио и издао. И такав ноншалантно себе представља као патриоту, као паметног, као храброг. Не може бити огавније. Свако ко се упусти у сарадњу с њим после истека употребне вредности или кад се полакоми за више него из његове руке, бива уклоњен. То се ради керовима, који се напујдају на жртву. Стефановић је само Вучићева жртва, иначе је и сам један од керова. Нас њихов мафијашки обрачун не би требало да узнемирава, јер ту нема добре стране. Међутим, проблем је што све те своје прљаве гаће истресају по нама. Србија је колатерална штета њихове незајажљиве жеље за влашћу и отимањем. Размере уништења се скривају, неки лажни показатељи истичу у први план. Њихова једина брига је како да елиминишу сведоке свог рада и како да обманама, силом и давањем странцима свега на шта покажу прстом владају што дуже. Као што њих Србија не занима, тако ни нас не треба да занима њихова судбина. Све заједно их треба одувати. Њихови међусобни окршаји су добродошли за њихово рушење. Има ли некога ко би то искористио? Ако нико не покушава, то не значи да нема никога, него да без знака онога ко је довео Вучића на власт, нико не сме да предузима било шта. А то значи да немамо чему да се надамо у колонији Србији.

    12
  2. Нисам сигуран, али као да сам негде прочитао да је Ђилас покренуо ову смену. У праву је АВ, он нема никакве везе са овом прљавом хајком. Опет су га невиног набедили.

  3. Што би Веља рекао, успори мало, повуци ручну, уми се ладном водом.
    Нови Велики прасак само што није.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading