Александар Шапић: Користио сам „рупу у закону“ да запослим људе

Ми смо тада налазили рупу у закону и убацили 15, 20 људи. То није варање, ми нисмо прекршили закон, објашњава Шапић

Александар Шапић (Фото: Иван Динић/Нова С)

Председник Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић признао је гостујући у емисији „Утисак недеље“ да је 2014. године користио „рупу у закону“ да запосли „10 до 15 људи“ у Општинску управу општине Нови Београд.

„Сад ћу да вам кажем како сте варали грађане Србије, варали овај систем, варали и Владу у којој је Александар Вучић био премијер”, рекао је у „Утиску недеље“ председник Народне Странке Вук Јеремић.

Објаснио је да се Шапић 2014. године као председник општине Нови Београд суочио са забраном запошљавања у јавном сектору.

„Тада сте прибегли следећој форми – да на место помоћника градоначелника, које је политички постављено место, постављате људе који на то место остану три или четири дана, а након тога их само…“, рекао је Јеремић на шта је Шапић наставио:

„…убацим у Општинску управу.“

„Ја ћу рећи имена. Имате Кристину Глишић, ваш помоћник од 12. до 16. децембра, па Цупаћ од 17. до 19. децембра, значи по неколико дана”, навео је Јеремић.

Александар Шапић, Слободан Георгиев и Вук Јеремић (Фото: Иван Динић/Нова.рс)

Шапић је на то рекао да нема потребе да наводи даље имена, да ће он то све да потврди.

„Све је истина, све ћу да потврдим, све је тачно. Ја ћу то све да потврдим“, рекао је Шапић, након чега га је Јеремић оптужио да је варалица:

„Ви на тај начин нисте на овај начин кришили закон формално, правно, али сте варали систем. Као што је варање система кад препишете докторат, када пређете у СНС након што сте добили изборе као СПАС“.

Председник СПАС је још једном поновио да је тачно да је на тај начин убацивао људе у општинску управу након што је дошло до забране запошљавања.

„Али, запошљавање је одобравало тело које се налазило на нивоу града, где ви шаљете захтев њима уколико вам се ослобађа радно место. У општини Нови Београд су се ослобађала радна места и ми никад нисмо прешли број запослених који нам је одређен законом. Ми смо тада улазили на зелено светло, а они нам нису одобравали оно што је требало да нам одобравају и ми смо почели да остајемо без кадрова”, рекао и додао:

„И наравно да смо тада налазили рупу у закону и убацили 15, 20 људи. То није варање, ми нисмо прекршили закон.“

Стављам тачку на расправу са Весићем

Александар Шапић рекао је и да ставља тачку на расправу између њега и заменика градоначелника и члана председништва СНС-а Горана Весића која је последњих дана била присутна у медијима и да ће са њим разговарати на заједничким страначким органима.

Весић је истакао да ће моћи блиско да сарађује са Шапићем уколико се он пре уласка у СНС научи лепом понашању и научи да су у тој странци сви једна породица и сви сарађују и спроводе политику Александра Вучића.

Он је на тај начин одговорио на опаску лидера СПАС „да не види Весића у свом тиму за Београд“.

На питање водитељке Оље Бећковић „Хоћете ли да се научите лепом понашању?“, Шапић је одговорио:

„Ко год жели да направи ријалити од тог нашег односа ја у томе нећу да учествујем. И док сам био члан Демократске странке сам се залагао да људи који имају о чему да разговарају то раде у оквиру организације, да то не треба да се ради у јавности, друга ствар је када сте са неким политички неистомишљеник или противник.“

Рекао је да ће Весић и он ускоро бити део исте организације па ће онда моћи да комуницирају на заједничким страначким органима.

„Мислим да није добро за било коју озбиљну организацију да своје несугласице решава ван странке. Тако да ја ту стављам тачку и не идем даље. То ће бити и мој апел Српској напредној странци“, рекао је Шапић, а преноси „Нова.рс“.

 „Нисам ја пашче…“

Директор Њуз Макс Адриа Слободан Георгиев изнео је сумњу да ће Шапић након стапања његове странке са СНС успети да спроводи било какву политику, а да не буде у потпуности подређен председнику Александру Вучићу, и да не ради само оно што каже и нареди. Шапић је увређено одговорио: „Ружно је тако да говориш, ја нисам пашче.“

„Вучић воли људе из ДС-а које ова јавност као не воли. Тако је и Горан Весић завршио у СНС-у. Али видимо да је Весићева звезда чудна и да је питање да ли ће он, после осам година власти у Београду, остати у Београду”, рекао је директор Њуз Макс Адриа Слободан Георгиев.

Каже да је Вучић сада пронашао другог човека из ДС-а, Александра Шапића, “који је исто отпадник на начин на који је био Весић – тако перципиран у београдској чаршији”.

„Сада је само питање, да ли Шапић верује да он може да спроводи било какву политику, осим оне коју видимо када Вучић отвара ауто-путеве па га стави поред себе…“, рекао је Георгиев.

Шапић га је у том тренутку прекинуо речима:

„Ружно је тако да говориш, ја нисам пашче. Немој то да радиш, то је ружно“

„Ја нисам ја рекао да си пашче, ја само говорим оно што видим“, узвратио је Георгијев и додао:

„Ми видимо једну доминанту политичку личност и видимо да се ради само оно што он каже и нареди. Ја навијам за господина Шапића. Даћу сад једну супер прогнозу. Моја процена је да господин Шапић треба да буде председник СНС-а. Побеђује у граду следеће недеље, Вучић се повлачи из странке и преузима је Шапић. То је најбољи сценарио али је питање да ли до тога може да дође. И није била увреда“, рекао је Георгијев, на шта је Шапић добацио:

„Него шта него је била увреда.“

Опрема: Стање ствари

(Нова С/Н1, 9. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар