Гордан Грлић Радман: Хрватска не подиже војни камп него број војника на Косову

Хрватска као чланица НАТО има право, не знам зашто би неко био погођен, упитао се Гордан Грлић Радман

Горан Грлић Радман (Фото: Н1)

Шеф хрватске дипломатије Гордан Грлић Радман демантовао је данас у Подгорици, изјаву дату у Приштини да је Хрватска „одлучила да на Косову постави војни камп који ће допринети стабилности”.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је његова најава о отварању војног кампа на Косову и Метохији „спиновање и да није у питању војни камп”.

Према писању подгоричких „Вијести”, Грлић Радман новинарима након разговора са црногорским колегом Ђорђем Радуловићем, рекао да је у питању „повећање броја војника у оквиру контигента јединице која броји најмање чланова војника на Косову”.

„Хрватска као чланица НАТО има право, не знам зашто би неко био погођен, ја бих рекао да је то спиновање. Не знам чему та антихрватска хистерија у Србији”, рекао је Грлић Радман.

Са исте прес конференције Хина је пренела да је Грлић Радман рекао да је „антисрпска хистерија која се појављује из Србије непотребна, а њен генератор је прикривање пасивности српске стране да хрватској мањини у Србији осигура иста права која српска мањина има у Хрватској”.

Грлић Радман је, наводи се, у Подгорици појаснио да је у Приштини, током посете 34. контигенту Хрватске војске у оквиру КФОР-а, говорио о повећању броја војника, што, како је рекао, Хрватска као одговорна чланица НАТО савеза има право.

Истакао је, преноси Хина, да не зна „зашто би било ко са стране био погођен том изјавом”.

Грлић Радман је, наводи се, рекао и да се у Србији доносе политичке одлуке „чији је циљ разбијање јединства хрватске заједнице у Србији стварањем такозваног буњевачког језика, а знамо да су Буњевци етничка група хрватског народа”.

„Ми желимо са Србијом да решимо сва отворена питања. Да добијемо одговор о 1.869 несталих. Желимо такође одштету за логораше, људи који су били по логорима по Војводини и целој Србији”, рекао је Грлић Радман, јавља Хина а преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Наук за навек.Кад ћемо већ једном да схватимо да постоји огромна разлика између пријатеља и непријатеља.Да постоји огромна разлика у васпитању и начину поимања света.Да постоји дрчно и вечно гладно туђе несреће, крви и меса и да ће док му траје потомство то да буде тако и никако другачије.Да мржња увек буде лицемерна, да је увек лаж, чак и када се прави фина. То је лажна финоћа , змија у недрима, начин да се примакне жртви. Запањују ме шљепутања глупака који истину о злу које насрће гурају под тепих и блентаво булазне глупости о некаквом превазилажењу конфликта и некаквој толеранцији.Биће то, али тек онда кад буду научили да се боје.Тек онда кад постану свесни да ће свака акција изазвати стоструку реакцију.Тек онда кад наш одговор буде сто пута гласнији и наш однос према њима бар десет пута гори.Тек тада ћемо са њихове стране добити поштовање, уважавање, толеранцију, помирљиве ставове.Они уживају у примени силе, пакости, у иживљавању, и једини одговор на то је то исто .Кад почне да пуца по њиховој кожи, сетиће се да то није пријатно.
    Овај Хрват не зна зашто би неко био погођен несумњивим правима Хрвата на Косово и ја мислим да је Србија дужна да под хитно Хрватима у Србији обезбеди иста права каква Срби имају у Хрватској. И већа ,мислим гора. Да видимо какву ће песму онда да певуцкају острвљене хрватске птичице.Можда постану гори, а можда постану бољи.

Оставите коментар