Џен Псаки: Како сам постала жртва „руске пропаганде“

У новембру 2020. године Псаки је именована за портпаролку Беле куће, а позната је по звучним изјавама о Русији и Украјини

Џен Псаки (Фото: Шон Тју Пул)

Портпаролка Беле куће Џен Псаки сматра да је постала „жртва руске пропаганде“ док је радила као портпаролка Стејт департмента у администрацији 44. председника САД Барака Обаме, изјавила је она током разговора са бившим главним политичким стратегом Обамине администрације Дејвидом Акселродом, објавио је „Си-Ен-Ен“.

На питање шта је научила током рада на месту портпаролке Беле куће и Стејт департмента у Обаминој администрацији, Псаки је истакла да је то за њу било „право путовање, и да није могла ни да замисли да ће се наћи на тој позицији“.

„Као што сте рекли, радила сам у Стејт департменту, много сам научила о питањима спољне, међународне политике“, истакла је Псаки, рекавши да је својевремено постала „жртва руске пропаганде“, а такође се нашла „лицем у лице са телевизијом ‘Фокс њуз’ која је традиционално наклоњена Републиканској странци.

Такође је додала да планира да напусти тренутну дужност отприлике за годину дана.

„Мислим да ће за годину дана или тако нешто друга особа преузети ову дужност“, истакла је она, додајући да се тако договарала са Бајденовим тимом.

У новембру 2020. године Псаки је именована за портпаролку Беле куће, а позната је по звучним изјавама о Русији и Украјини.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 7. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар