Александар Вучић позвао Александра Шапића на уједињење странака

Време нам није савезник за решење питања КиМ.- Нећу одступити, док дишем да се борим за Србију, поручио је председник Вучић

Александар Шапић и Александар Вучић (Фото: Инстаграм „Будућност Србије“)

Лидер СНС Александар Вучић пренео је новинарима да је данас поднео предлог Председништву СНС, који је једногласно прихваћен, да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС Александра Шапића око уједињавања у једну политичку странку.

„Ми ћемо упутити сутра позив Шапићу на разговоре и присуствоваћу лично том састанку и верујем да у наредних месец дана можемо да дођемо до уједињења у једну политичку опцију”, рекао је Вучић.

Каже да не жели да се добија медијски простор тако што ће да буду подељени на 500 група, већ да одговорним приступом покушају да људима покажу снагу, а не шарениш и бућкуриш.

„То је за нас важно и ту прилазимо искрено и пуног срца, верујемо да тиме ширимо фронт слободарске и независне и суверене Србије. Ширимо фронт снага које су расположене за наставак великих и озбиљних промена у нашем друштву које могу да победе за будућност Србије и које могу да наставе онакав раст и просперитет и политику вакцина и око нових путева пруга и свега другог”, рекао је Вучић.

Такође, казао је да су данас разговарали и о другим темама и заказали седницу ГО СНС, где ће говорити о новим кадровским решењима и на којој ће бити заказана скупштина странке која ће се одржати у октобру, преноси Танјуг.

Вучић: Нећу одступити, док дишем да се борим за Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је један од снажних мотива који га држи на челу СНС је да пружи отпор онима који су рушили и пљачкали Србију.

Вучић је на конференцији за новинаре после седнице Председништва СНС то рекао одговарајући на питање Н1 ТВ шта је са најавом да ће поднети оставку на чело странке и ко би могао да буде његов најбољи наследник.

Навео је и да је један од разлога зашто није поднео оставку и неће, како је рекао, бар до страначке седнице скупштине је решеност да допринесе борби против криминалаца и тајкуна који су разарали земљу.

„Док ходам, постојим дишем борићу се против оних који су нашу земљу опљачкали, против тих којима сам постао мора”, рекао је Вучић.

Наставићу таквом снагом, жестином борбеношћу и енергијом, поручио је, да покажем да Србија може да буде слободна и да не могу више да је пљачкају”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Време нам није савезник за решење питања КиМ

Време нам није савезник за решавање питања Косова и Метохије, поручио је вечерас председник Александар Вучић и додао да они који најављују тужбе за геноцид и прете захтевом за ратну одштету тиме јасно говоре да не желе дијалог.

Вучић је, на питање да ли нам је време савезник у решавању питања КиМ, кратко одговорио:

„Није. Сви мисле да јесте, али ја мислим да није”.

Упитан да ли је могуће доћи до компромиса, док одређени центри моћи не само да подржавају Приштину већ је инструирају шта да ради, председник је истакао да се плаши да они који најављују тужбе за геноцид и најављују захтеве за ратну одштету, јасно говоре да им није стало до дијалога.

„Они који причају сваки дан само о томе, а не би о Заједници српских општина, а реч је о разним међународним актерима и који кажу не смеју да се мењају границе, а, једине границе које би да мењају су границе Србије, само што неће то да назову тим именом… Таквима ћу сваког дана да одговарам”, констатовао је Вучић.

Александар Вучић (Фото: Срђан Илић)

Он је истакао и да је његово питање, када се каже да је то урађено због „хуманитарне катастрофе” – зар није била већа хуманитарна катастрофа у Авганистану, Сирији, Ираку, а ниједној од тих земаља нису мењане границе, већ само Србији.

„На то немате одговор… Морамо да се помиримо са тим да имамо двоструке аршине и различите стандарде. Имам храбрости да им то кажем у лице. Њихов одговор је увек тај – ‘јесте, али ти, Александре, добро знаш шта је политика, колико је Србија мала, а ми велики и моћни…’. Одговор је да да све разумем, и онда гледа шта да извуче најбоље и највише за земљу…”, рекао је Вучић.

У октобру представљање новог тима СНС за изборе 2022.

Председник СНС Александар Вучић најавио је данас да ће на скупштини те странке у октобру бити представљен нови тим за предстојеће изборе на више нивоа у пролеће 2022. године.

„Ми ћемо на скупштини странке, а до скупштине ћемо одржати и унутарстраначке изборе, и у октобру ћемо изаћи са новим тимом, који ћемо представити грађанима за предстојеће изборе на више нивоа који ће бити одржани на пролеће 2022. године”, рекао је Вучић новинарима после седнице Председништва СНС, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар