Грчка: Беседа због које је јавни тужилац позвао оца Василиоса Волудакиса да се јавно извини

Архијереји и господари народа су навикли да Исуса раскомадају, да Исуса (у)тамниче, да Исуса раздвоје од верних! Срамота за првосвештенике и за господаре народа, рекао о. Василиос

Поступили смо према послушању и оставили нашег Христа самог, са  неколико Његових ученика. Као и тада, дошли су са ножевима и батинама да хапсе поклонике… Одједном је наша отаџбина пронашла хиљаде полицајаца! Идолопоклоници, силеџије, убице, „јунаци“ званични и незванични, крећу се слободно. А вернике испитују, куда иду и шта хоће у овај дан.

Срећом, пронашао се један политичар да каже: „Оставите их најзад, да барем на Велики петак изнесу Плаштанице! Оставите верне да макар са својих балкона виде Плаштанице!“

То један догађај који траје две хиљаде година… И, осмотрите ово, ми смо се у овоме први пут нашли у две хиљаде година – да у ове дане окусимо ову горку чашу. Архијереји и господари народа су навикли на то, да Исуса раскомадају, да Исуса (у)тамниче, да Исуса раздвоје од верних! Срамота је за првосвештенике и за господаре народа! Срамота!!! Историја неће избрисати ову срамоту, ово огорчења народа Божијег! Гнев и проклетство Божије доћи ће на главе свих оних који су одлучили да лише вернике Тела и Крви Господње, од којих је пуно њих имало борбу током једне године са својом епитимијом да би се причестили на Васкрс! Срамота! Дотле је стигла Грчка црква. Срамота, стидим се, рекао je у беседи доступној на Јутјубу о. Василиос Волудакис.

Извор: Јутјуб/Агиорит Агиорит

Ова беседа је подељена на два дела како канал Агиорит Агиорит не би дошао у искушење да крши смернице Јутјуб заједнице. Други нецензурисани део ове беседе можете да погледате ОВДЕ.

Чудим се да народ не замера, затворени смо преваром, због једног грипа. Сви то говоре…

ТВ канали, „канал“ мајстори и новинари то говоре међу собом, док нама говоре лажи да би нас држали затворенима! Предвиђају грип и у септембру. И за Божић желе да затворе цркве. Не, господо! Водите нас у затвор!!! Да у нашој затворској келији служимо Свету литургију. И да барем имамо оправдање пред Господом да нисмо имали других могућности.

Срамота! Макар и у последњи час покајте се, ви првосвештеници и господари, иначе гнев Божији је над вашим главама. Зашто не доведете истакнутог лекара, господина Јоанидиса, да разговара са владиним званичницима? Да разговарају у живом преносу!

Зашто свака држава има свог лекара? Говоре ми лекари у болницама: „Не можемо да говоримо (јавно и отворено) јер нам прете да ће нас отпустити!“ Је ли то демократија?! Радије ћу умрети од грипа него да имам вас (такве вође).

Опростите ми, народе мога Бога! Али не могу више да носим ово огорчење, рекао je у нецензурисаној беседи о. Василиос Волудакис.

+++

Овако је говорио и тако треба да говори истински пастир, пун Духа Светога – пун Духа Истине. Без увијања и без лажи. Отац Василиос Волудакис је због ове беседе позван од стране јавног тужиоца да се на суду јавно извини онима које је том приликом прозвао.

 

Иначе, у Грчкој су тренутно на снази нове и разнолике (мање-више) небулозне и са православно-теолошког аспекта апсолутно неприхватљиве мере. Окупљања верних током Великог Поста су углавном била забрањена. Прославу Васкрса грчка Влада дозвољава само ако се буде обављала увече на Велику Суботу (?!) и ако буде завршена пре поноћи, уз ограничења до 50 људи под условом да они имају потврду о извршеној вакцинацији, или да у затвореном простору сваки верник има око себе 20 квадратних метара слободног простора. При том јереји, појци и црквено особље морају имати обављен тест и потврду о томе да су негативни како би уопште могли да дођу и служе.

Опрема и транскрипт: Стање ствари

(Јутјуб канал Агиорит Агиорит)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Још један следбеник Васкрслог Христа који у свему подржава
    оца Василиоса Волудакиса:

    20
    1

Оставите коментар