Александар Вучић: Изузев признања Косова, нови нон пејпер би се допао Србима

Председник Србије изјавио да је тај нон-пејпер састављао неко ко је фантастично упућен у косовско питање, и неко ко је много паметан, много паметнији и лукавији од њега

Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му је нови „нон-пејпер“ о коначном решењу косовског питања, иза којег наводно стоје Немачка и Француска, задао велике бриге, али да ће га тек анализирати и о њему донети суд.

Имате много ствари унутра које би се Србима допале, али онда имате и признање Косова, што је ужасно за Србе. Видећемо, полако, не подносим коначне реакције у року од пет секунди. Признање Косова је за нас неприхватљиво, али хајде да погледамо и анализирамо све друге ствари које су понуђене, рекао је Вучић у Пуковцу, код Дољевца.

Он је казао да је тај нон-пејпер “састављао неко ко је фантастично упућен у косовско питање, и неко ко је много паметан, много паметнији и лукавији од њега”. Због тога му је он задао више брига и више “дигао притисак” него први нон-пејпер.

Сумњам на једну особу, на једну фантастично паметну жену, јер осим ње то нико други не би могао да састави. На свету се око 50 људи бави питањем Косова, и ја их све знам. Треба да видимо ко је то направио и који су политички мотиви. Тај папир није написан тек тако, али полако, казао је он.

Вучић је додао да ће дијалог између Београда и Приштине, који почиње 11. маја, бити тежак, али да “неће ништа о чему се буде разговарало да крије од нашег народа”.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 27. 4. 2021)Categories: Вести

Tags: , , ,

3 replies

  1. Кад каже да је неко промућурнији од њега, то испаде да је он паметан. Лаж и препотенција. Кад каже да је то па једна жена, то је комплекс пред Ангелом Меркел. Кад каже да ће да размотри шта ту тачно пише, значи да смишља начине како да то представи као нешто корисно, знајући колико је штетно. Кад уопште од некога другога очекује решење, каже како је неспособан да макар покуша да се избори за своје. Поред тога што умишља да је политичар, себе сматра и магом који целу нацију може да држи у неизвесности и ишчекивању ко је и шта је понудио.
    За нас је небитно шта он о свему мисли, јер његово мишљење нико ко заиста мисли не може да сматра релевантним. Свестан је своје недораслости и неспособности и тога да му време за реализацију обавеза истиче. Било шта да уради, биће лоше по њега. А нешто мора да уради. Како год, са неке стране стиже га казна. Свима је дужан, свима је лагао, ни од кога нема подршку. Јавно га тапшу по рамену, а истовремено му заврћу руку. Обраћају му се као чобанин стоци, док он то представља као као комуникацију високе дипломатије. Не постоји то што не би учинио за дан дуже на власти. Више се не бори за слободу, него за живот. Све што ради је идентично понашању наркомана у кризи.

    14
  2. Обично је већина коментара испод нивоа написаних чланака. Међутим, дуго нисам прочитао бољи коментар него што је написао Зека.

  3. „На свету се око 50 људи бави питањем Косова, и ја их све знам.“ Пошто себе не зна , дакле сам се не бави Косовом . Они који се баве Косовом , а Вучић их не зна (јер нису паметни) , псују Вучића јер га знају . Они који су на списку 50 , које зна , мора да су веома имућни , јер знање је – имање !

Оставите коментар