Вијести: Абазовића чувају специјалци, ангажовано и блиндирано возило

Кад убијем Ашанина, онда ћемо завршити и Абазовића јер нам је ухапсио шефа, изговорио је Горан Пантовић у пресретнутој комуникацији са припадником кавачког клана

Дритан Абазовић (Фото: Борис Пејовић)

Епилог последњег криминалног обрачуна, у којем је убијен Зоран Ашанин у Мојковцу, је хапшење осумњиченог за то убиство и саучесника и сазнање полиције да су припадници кавачког криминалног клана планирале да убију и потпредседника владе Дритана Абазовића, због недавног хапшења једног од њихових наводних шефова Слободана Кашћелана, пишу „Вијести“.

Абазовића од јуче чувају специјалци, а све у вези са овим криминалним обрачуном и претњама њему које није желео да коментарише, наводи подгорички портал.

Портал додаје да је у делу наводне пресретнуте комуникације, полиција дошла до сазнања да је ухапшени Горан Пантовић (43) у разговору са једним припадником кавачког криминалног клана рекао: „Кад убијем (Зорана) Ашанина, онда ћемо завршити и (Дритана) Абазовића јер нам је ухапсио шефа“.

Та комуникација је, наводи се, у поседу полиције, а план за ликвидацију Абазовића инспекторима је наводно признао и један од ухапшених из те организације.

Пантовић, осумњичен за убиство Ашанина (65) у Мојковцу, ухапшен је јуче.

„Вијестима“ је речено да је помоћник директора УП за борбу против организованог криминала, о том случају обавестио премијера, министра полиције и шефа АНБ-а. Са чињеницама је упознат и Европол.

Према незваничним сазнањима „Вијести“, након информације о могућој угрожености координатора безбедносних служби, Абазовић је у недељу експресно дислоциран из Херцег Новог где је боравио у службеној посети.

Новљанин Горан Пантовић није јуче пред вишом тужитељком Милицом Рмандић желео да прича о убиству Ашанина.

Тужитељка Рмандић казала је „Вијестима“ да се осумњичени бранио ћутањем, након чега му је одредила задржавање.

Притвор је одређен и Моковчанину Велимиру Љујићу (66), осумњиченом да је Пантовићу помагао након убиства.

Он је у Вишем државном тужилаштву тврдио да не зна ништа о ликвидацији суграђанина и да је Пантовића само одвезао до бјелопољског села Жари.

Осумњичени за убиство власника мојковачког мотела “Крстац” ухапшен је у једном угоститељском објекту у насељу Коврен.

Због информације да кавчани планирају ликвидацију потпредседника владе, Абазовића од недеље чувају специјалци наоружани дугим цевима, а његово обезбеђење задужило је блиндирани аутомобил.

Подгорички портал подсећа да је Абазовићу кавачки криминални клан претио и након парламентарних избора 2020. године, након што је одбио да се састане са њима.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 27. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар