Миодраг Дака Давидовић: Послали смо сигнале Влади да имамо нови Маршалов план

Ми можемо обезбиједити да дуг претворимо у концесију. Свака будала умије радити са готовим новцем, рекао је бизнисмен, лидер и оснивач Народног покрета

Миодраг Дака Давидовић (Фото: Светлана Мандић)

Бизнисмен, лидер и оснивач Народног покрета, Миодраг Дака Давидовић, казао је да су Влади прије мјесец и по послали „сигнале“ да имају нови Маршалов план, да су у могућности да за исти обезбиједе новац, али да одговор још увијек нијесу добили.

„Видите колики је лелек због кинеског кредита. Сва се Влада дигла на ноге и од Брисела до Париза тражимо милостињу. Тражимо да нам други обезбиједе средства да вратимо кинески кредит. Тамо неки портпарол Стан, десети ниво у ЕУ каже да неће да враћају кредите трећих земаља, а у ствари каже: Путуј Игумане и не осврћи се на манастир. Ми можемо обезбиједити да дуг претворимо у концесију. Свака будала умије радити са готовим новцем. Треба бити мајстор у овом времену и радити без новца. То Народни покрет овој држави нуди. Да радимо три најглавнија инфраструктурна пројекта: да завршимо ауто пут Бар–Бољаре, урадимо ауто пут од Дебелог Бријега до Улциња и да ревитализујемо дио пруге Бар–Београд кроз Црну Гору“, казао је Давидовић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима то би се радило на бази приватно–јавног партнерства, а он би обезбиједио „људе и омогућио преговоре“.

„Ако смо нормални прихватићемо ове могућности. Немојмо бити сујетни и несрећни ако је ово идеја Народног покрета, а не неког другог. Ми немамо кад да чекамо и морамо да се боримо и ово презентујемо на најбољи могући начин. Нама не требају медаље, за нас је обезбијеђено царство небеско“, казао је лидер Народног покрета.

Истакао је да и даље не одустаје од привредног опоравка Никшића, али да је једна ситуација када се „преговара као држава, а друга када се преговара као приватна фирма“. Према његовим ријечима у току су преговори за неколико пројеката, а један од њих је и никшићка Жељезара.

„Заинтересовани смо да све те пројекте покренемо, али то иде мало спорије због нашег опреза да негдје не погријешимо. Наша вјечита бољка је Жељезара и ми смо три–четири показали да смо умијели и да умијемо да водимо Жељезару. Ако се упуштимо у тај пројекат, а морамо да видимо шта је све са друге стране, ми ћемо га реализовати сигурно“, поручио је Давидовић.

Како је истакао већ је око Жељезаре разговарао са људима који „посредују у име власника“, али није дошло до реализације договора.

„Размишљамо и о Бокситима. Радимо са неколико компанија из свијета да пробамо да то што нијесмо успјели кроз град, можемо ли да то успијемо као приватно јавно партнерство са компанијама из свијета и то је оно на чему ћемо ми радити независно ко био у граду. Велики је проблем што приватне компаније не могу тако брзо да раде на тим пројектима. Ипак је дужа процедура“, казао је Давидовић.

Давидовић: „Глас у Црној Гори вриједи колико добар брав“

Према ријечима Давидовића, Народни покрет није формиран за једнократну употребу, већ је ријеч о политичкој партији која је будућност Црне Горе. Жељели су да учествују и на изборе који се одржавају 9. маја у Херцег Новом, али су одустали јер су, како је казао, сазнали да су сви гласови у том граду већ распродати.

„Сазнали смо по стоти пут да глас у Црној Гори вриједи колико добар брав. Убиједили смо се да и даље остајемо импровизоријум од државе и банана република. И даље је мјесто гдје станује Народни покрет једина слободна територија у Црној Гори“, поручио је Давидовић.

Према његовим ријечима, Народни покрет је у изборној трци био и остао јунак од првог до последњег трена.

„Број гласова које смо освојили у Никшићу није мјера нашег подвига и нашег јунаштва. Немам ја илузије да се неки људи могу завести или бити жртве медијског и физичког насиља. Но сам једнако увјерен и да огромна већина Никшићана дубоко у себи осјећа на којој је страни Бог, а на којој Јуда“, поручио је лидер Народног покрета и додао да не жели јер је знао против кога се бори и шта могу од њих очекивати.

Кривци за тешку ситуацију у Никшићу су, сматра Давидовић и неодговорна ДПС власт као и „неспособна досадашња тзв. анти ДПС опозиција“ и они према његовим ријечима, заједно раде и радиће против грађана Никшића.

Осврнуо се и на то што још увијек није формирана власт у Никшићу.

„Да је Народни покрет побиједио ми би за ово вријеме запослили минимум хиљаду људи и сигурно би конституисали власт има мјесец дана и почели да радимо на свим пројектима које сам поставио као нашу изборну платформу. Овако, чекајмо Васкрс у граду гладних. Видимо да власт у Никшићу још не може да се конституише и да ће ту бити велике битке око фотеља“, казао је Давидовић.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 20. 4. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар