Радио водитељ Дашко Милиновић нападнут у Новом Саду

Милиновић рекао да се напад догодио у близини Основне школе „Васа Стајић”, а попрскан је сузавцем у очи, док су га двојица младића напала шипком

Дашко Милиновић (Фото: Политика)

Радио водитељ Дашко Милиновић нападнут је јутрос у Новом Саду, око 6.45 у Улици војводе Книћанина, приликом одласка на посао, пренео је портал 021.рс.

Милиновић је током емисије „Аларм са Дашком и Млађом” рекао да се напад догодио у близини Основне школе „Васа Стајић”, а попрскан је сузавцем у очи, док су га двојица младића напала шипком.

Он је рекао и да је у четвртак приметио како га иста двојица чекају, додајући да би могао да их препозна, преноси Танјуг.

Тим поводом огласило се и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) које захтева да се хитно расветли случај напада на новосадског радијског водитеља Дашка Милиновића и да се приведу правди починиоци тог опасног физичког напада, преноси „Политика”.

Драшко Милиновић наводи да је разговарао са представницима полиције, који су га саслушали, чак и са начелником новосадске полиције, па са тужиоцем. Дао сам изјаву тужиоцу и искрен да будем, прилично сам сигуран да они могу да их ухвате, рекао је. Понавља да су исти мушкарци „били су у извидници јуче или прекјуче“. Наводи да би једног могао и да препозна, јер први дан није носио маску, док су данас  обојица били с маскама.

„Имам идеју да се ради о фашистичким активистима, и то је напад на антифашисту – због ставова које износим у јавности. Претње и лајања на интернету обично после неког времена морају да добију и физичку манифестацију. Ради се о фашистима и напад је политички мотивисан – био је то напад фашиста на антифашисту“, рекао је Милиновић.

Каже да иначе претње прима сваког дана.

„Знам да је ово политичка клима која њима погодује, да они цветају, и они се осећају као да имају крила… Ово је, за сада, њихова земља и ми то морамо да променимо ако желимо овде да живимо. Тренутно живимо у окупацији и то су службеници окупације. Када се жалиш, знаш на који степен разумевања можеш да наиђеш. Нисам видео сврху у пријављивању, никад (претње) нисам пријавио“, рекао je Милиновић за N1.

Опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Dobro si prosao. Za onakve gadosti sto iznosis na twiteru malo je to. Ali ti si zec, kao i svi ostali drugosrbijanci. Plasis se sopstvene senke. Posle ovoga, san ti nece biti spokojan…

    19
    1
  2. Има човек идеју! Свака част! По чему ли је ова „фашистичка“ жртва закључила да постоје фашисти, да су га напали фашисти, њега, антифашисту? Ово је фашистичка земља, каже! Па сваки грађанин ове, по њему фашистичке земље би га могао тужити за ово ….. (нећу из пристојности написати шта)! Мени се нпр. баш никако не допада да ме неко, проглашава за фашисту и моју земљу за фашистичку! Мада, он сиромах и нема појма о томе шта је фашизам, ко су фашисти итд. Али му звучи онако баш моћно! А очекивало би се да неко ко је новинар (водитељ?) има бар неко образовање, основна знања – то о фашизму спада у основна и основачка (добро – средњошколска) знања!

Оставите коментар