Горан Весић: Увешћемо стимулације за вакцинисане грађане

Заменик градоначелника Београда сматра да као друштво треба да омогућимо да се они који су се вакцинисали могу вратити нормалном животу

Горан Весић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је вечерас да ће градске власти од следеће недеље омогућити стимулације за вакцинисане особе.

Весић је гостујући на РТС-у рекао да би Србија требало да се угледа на Израел који је остварио фасцинантне резултате, као и Велику Британију и САД.

„Мислим да је дошао тренутак када треба да погледамо шта је урађено у Израелу. Израел је успео јер је као и ми имао потребан број вакцина, имао флексибилност здравственог система, централизацију вакцинације, снажну кампању. Поред тога успоставили су пунктове где год се налазе грађани, што смо ми почели. Они су увели и стимулацију за вакцинисане“, објаснио је он.

Када је у питању стимулација Весић сматра да као друштво треба да омогућимо да се они који су се вакцинисали могу вратити нормалном животу.

„Београд ће од следеће недеље омогућити да сви који су се у потпуности вакцинисали могу да купују карте за позоришта и фестивале са попустом од 30 одсто“, најавио је он.

Рекао је да је погрешна теза да се тиме деле грађани.

„То је као поставити питање зашто пушачи да не пуше у ресторанима за непушаче. Да ли Грчка својом одлуком да потпуно вакцинисани могу ући крши права грађана? Нико не дели грађане. Они који су се вакцинисали показали су одговорност према себи и друштву. Они који нису то је њихов избор, али тиме пристају да живе под другачијим условима“, поручио је Весић.

Рекао је да београдске власти у јуну планирају да одрже два велика концерта на Ташмајдану само за вакцинисане грађане.

Такође је поставио питање зашто се, на пример, не би дозволило да на стадион Црвене Звезде дође 5.000 вакцинисаних навијача, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 30. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

 1. Јој да ми је да видим те будале које би отишле на тај концерт на Ташу, мене би било срамота

  5
  2
 2. А може ли уместо вакцинације чланска карта?

  5
  1
 3. Па, зар није и више него довољна повластица то што су вакцинисани? Тиме су не само заштићени од болести, већ и неће доносити несрећу (болест) другим људима. Шта ћеш више?

 4. Важи Гокси ал’ прво да вакцинишемо стимулисане, више ће средстава преостати, нарочито ако предност буду имали они најстимулисанији.
  Затим Андрићев венац са околином (Рудна глава), Кнез Милошевом (обе стране, са све пресељењима) па полако Немањином. Да се зна неки ред.

 5. Као порески обвезник нисам дужан да плаћам вакцинисанима карту за приватно уживање на концерту. Као добр. давалац крви имам право само на оно што је и тако већ плаћено (из џепа свих нас обвезника) а што не мора никада лично да ми затреба. Публика плаћа концерт из свог личног џепа, а грамзиви еснаф у белом требао нам или не требао је већ унапред плаћен из заједничког џепа. Вакцине су такође унапред плаћене новцем свих нас умључујући и све оне који не желе вакцину па је ред да они који не желе вакцину и тиме штеде буџет уједно и буду награђени или обештећени.

Оставите коментар