Александар Вучић након интервјуа позвао новинара CNN-а да прими вакцину у Србији

Можете добити америчку, европску, руску или кинеску вакцину, а ваше је да ли то желите, рекао председник Србије за америчку телевизију CNN

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у интервјуу за америчку телевизију CNN да за Србију вакцине против ковида нису биле питање геополитике, већ спасавања људских живота, „због чега смо се за имунизацију припремили на најбољи начин“.

Вучић је у интервјуу, који је био део прилога CNN о процесу вакцинације у Србији, рекао да је веома срећан што је Србија успешна и истакао да је држава набавила вакцине из свих крајева света.

„Можете добити америчку, европску, руску или кинеску вакцину, а ваше је да ли то желите“, казао је Вучић.

Упитан о вакцинацији у Србији људи из земаља у окружењу, Вучић је рекао да је срећан ако можемо да помогне некоме из Сарајева, Скопља или Подгорице.

„То је наш регион, живимо близу, ако можемо да будемо од помоћи добро, ако они могу да помогну нама, хвала им. То показује да смо оријентисани ка будућности, да не идемо у прошлост или не желимо да идемо у прошлост“, поручио је Вучић.

На констатацију новинара да Србија страним држављанима даје много вакцина и да би могло доћи у питање да ли ће их имати довољно за себе, Вучић је рекао да их неће недостајати, прецизиравши да се у априлу очекује око пола милиона доза Фајзера, милион доза Синофарма, неколико стотина хиљада доза из Москве, као и 60.000 доза из Ковакс програма.

На крају разговора Вучић је позвао новинара CNN да прими вакцину у Србији, ако већ није вакцинисан.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 31. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар