Фејсбук замрзнуо налог председника Венецуеле због „ширења дезинформација“ о корона вирусу

Уклонили смо видео објављен на страници Николаса Мадура због кршења наше политике против ширења погрешних информација о ковиду-19 које могу да људе доведу у опасност, рекао један од портпарола Фејсбука

Николас Мадуро (Извор: НСПМ)

Фејсбук је на 30 дана замрзнуо налог председника Венецуеле Николаса Мадура због ширења дезинформација о корона вирусу, јавља BBC. Мадуро је у јануару тврдио да се ковид-19, болест коју изазива корона вирус, може излечити биљним препаратима. Због учесталог кршења правила Фејсбука Мадурова страница је „замрзнута“ на 30 дана.

Из Фејсбука су казали да је венецуелански председник изнова кршио правила те друштвене мреже о дезинформацијама у вези са пандемијом.

Наиме, са те друштвене мреже скинут је видео у којем Мадуро промовише лекове који “спречавају заразе или опоравак од ковида“.

„Уклонили смо видео објављен на страници Николаса Мадура због кршења наше политике против ширења погрешних информација о ковиду-19 које могу да људе доведу у опасност“, рекао је један од портпарола Фејсбука за BBC.

Он је додао да се та друштвена мрежа руководи смерницама Светске здравствене организације, која каже да тренутно не постоји лек за вирус.

Због учесталог кршења правила Фејсбука страница је „замрзнута“ на 30 дана, додао је портпарол за BBC.

Мадуро није први лидер којег су санкционисале друштвене мреже због тврдњи о ковиду-19.

Бивши амерички председник Доналд Трамп и председник Бразила Жаир Болсонаро такође су сносили последице због спорних објава о коронавирусу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Агенције/НСПМ, 28. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар