НОВИ НЕМАЧКИ УСЛОВ СРБИЈИ: Вучићу, ако хоћеш у ЕУ, укини „Стање ствари“!

Власти Србије, и посебно председник Александар Вучић, позивају се да преиспитају аранжмане који у Србији омогућавају нескривену просрпску пропаганду преко „Стања ствари“, поуздано јавља „С*ање ствари“

Берлин/Београд, 25. 3. 2021. (С*ање ствари) – Известилац Бундестага за Србију, у свом извештају о коме треба да расправља немачки парламент, наводи посебну забринутост због пласирања информација са српског становишта које се дистрибуишу преко „Стања ствари“ и других актера. Власти Србије, и посебно председник Александар Вучић, позивају се да преиспитају аранжмане који у Србији омогућавају нескривену просрпску пропаганду.

Ексклузивно за наш портал Немачки амбасадор одговара на питање да ли ће бити какве одмазде ако Председник и остали Органи, којим случајем, не поступе по немачком ултиматуму. „Није ово више време максиме Сто Србина за једног Немца, нема потребе да се толико плашите. Али, С*ање ствари мора умрети“, рекао је на чистом србском Његова екселенција Немачки амбасадор. Док смо излазили из резиденције Његове немачке екселенције, амбасадор је довикнуо: „И нема то никакве везе са Клетом и вашим подржавањем идеје да мали Срби имају бесплатне уџбенике, макар ти уџбеници били и тзв. Кавчићеви!“

Из Кабинета председника Србије Александра Вучића достављена нам је следећа специјална изјава: „Не видим ово као ултиматум, услов или претњу – дапаче и лично сам више пута маштао о тој идеји (укидања „Стања ствари“ – прим. „С*ања ствари“)! Данке Дојчланд!!!“

До закључења овог броја нисмо успели да разрешимо схоластичку дилему да ли за европски пут Србије треба укинути „Стање ствари“, „С*ање ствари“ – или обадва?!

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , ,

8 replies

 1. „Није ово више време максиме Сто Србина за једног Немца, нема потребе да се толико плашите. Али, Сање ствари мора умрети“, рекао је на чистом србском Његова екселенција Немачки амбасадор. Док смо излазили из удобне резиденције Његове немачке екселенције, амбасадор је довикнуо: „И нема то никакве везе са Клетом и вашим подржавањем идеје да мали Срби имају бесплатне уџбенике, макар ти уџбеници били и тзв. Кавчићеви!“
  Добили смо и реакцију председника Србије Александра Вучића, из његовог Кабинета нам је достављена следећа писана изјава: „Не видим ово као ултиматум, услов или претњу – дапаче и лично сам више пута маштао о тој идеји (укидања „Стања ствари“ – прим. С
  ања ствари)! Данке Дојчланд!!!“

  До закључења овог броја нисмо успели да разрешимо схоластичку дилему да ли за европски пут Србије треба укинути „Стање ствари“, „С*ање ствари“ – или обадва?!

  БОГ НА НЕБУ, ГОСПОДИН ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЋ НА ЗЕМЉИ!!!!!!!!!!

  11
  1
 2. А можда је баш такво стање ствари?

  10
 3. Тачно сам знао! @стањествари ће вакцинисати астра зенеком и ревакцинисати фајзер модерном, а @с*ањествари ће оптужити за силовање… Ено DW, како преноси нова с, н1, данас и мирјана карановић, открио Лајкино сведочење да је силована у орбити, спутњиково масло, а наваљни је отрован јер је пронашао Лајкино сведочење и понудио кллету као наставну јединицу у уџбенику биологије за осми разред… И ‘де ћу ја сад да остављам коментаре?!?!

  12
 4. Паз’те се, паз’те Уредништва, како Стања тако и С(*)ања ствари. И спрем’те, наравно.
  Спрем’те се и ви Читалаштво.

  Комитет за ПС цени да би се и поводом овог писања, а у име Властодавца (овај пут Врховног, до razine Doglavnika и/или Poglavnika), могло да огласи какво адвокатско или слично Тело, зароњено у неки витални орган “уљудног и моћног даваоца пуномоћја”.

  Видимо колико тако зароњена тела губе од своје привидне тежине а знамо и шта следи: Уредништво пише одговор, Читалаштво подржава … а САНУ се чешља и чини “све што је до њих као пастира да нашем народу буде што (је) могуће боље, а да то не буде на уштрб других народа“, нарочито оних “ниједних народа”.

  Опростите ако су цитати мало побркани, разумете шта хоћу да кажем. После седнице Комитета за ПС уприличили смо скромну комеморацију па смо се и занели. Обележили смо годишњицу “на целосно затворање” (по македонски) тј. “Ausgangssperre” (по језику Властодавца) па и запевасмо, на (тада још непознатом) бошњачком, све у циљу распиривања Братсва и Јединства.

  Песму која нас је одржала (њојзи хвала), доносимо у PS, као прилог gleichschaltung-у Мира und Стабилности у Regionu (во Регионот, në Rajon), Великим Тузима и уже. Стога је прилажемо на нашем језику te на našem писму, а дубоко се надамо скором препеву и у духу језика најбизарнијег Саветника српских чобана икада.

  Згодна је прилика и њега се, помало затиснутог у јавности, овде присетити: он је (и) човек, ем бивши премијер (Prime minister), ем саветник за “комуникацију и пројекте високог значаја”, ем “католичке деноминације”. Три је године чекао да се Курија смилује да га конвертује (Rite of Christian Initiation of Adults, 2010), сматрају га за једног од најутицанијих британских римокатолика, а овамо “ради без динара” окружен “протестантском етиком”. Где то има?!? И кад сте њега видели да условљава овакво Стање/С(*)ање ствари и да пујда Власне адвокате? А сад, запевајмо …

  P.S.:

  Neću da budem Švabo u dotiranom filmu
  (Zabranjeno pušenje, Album “Das ist Walter”, 1984)

  Slavni režiser je u našem gradu
  Snima novi film, kažu bit’ će dobar
  Strani glumci, prijemi i lova
  Nema sumnje, smiješi mu se Oskar
  Trebat će on i mnogo statista
  Za masovne i grandiozne scene
  Iako kažu da on dobro plaća
  Tamo neće, neće biti mene

  Neću da budem Švabo
  U dotiranom filmu
  Neću da budem statist
  U životu i u kinu
  Neću da budem Švabo
  Švabo da budem neću

  Slavni režiser je u našem gradu
  Snima novi film, kažu bit će dobar
  Strani glumci, prijemi i lova
  Nema sumnje, smiješi mu se Oskar
  Trebat će on i mnogo statista
  Za masovne i grandiozne scene
  Iako kažu da on dobro plaća
  Tamo neće, neće biti mene

  Neću da budem okupator
  Ima neki đavo u mojoj psihi
  Neću da budem Švabo
  Kad ne mogu biti Prle niti Tihi
  Neću da budem Švabo
  Švabo da budem neću, nema Boga!

  Glavni glumci bi htjeli
  Da su na pravoj strani
  Ja da budem Švabo
  A oni

  P.P.S:
  Страним иНВОститорима и домаћим чобанима одзада се “извињавамо, много се извињавамо”, на могућем нарушавању хармонизације приступа стада крд(ЕУ)у који/које нема алтернативу. Поручујемо им и да због песме не брину јер нема тог имунитета чобана који власни (mit Ausweis) заступници крда не могу да одбране. А ту су, превентивно, и Прле и Тихи. И partizani.

 5. Мора да сам малер. Таман сам нашао мирно место на нету.
  У сваком случају на погрешну страну су се окомили. КО ЈЕ ПРОТИВ БОГА ПОБЕДИО. НИКО. Ако некога угасе, угасиће сами себе. БОГА И ИСТИНУ НИКО НИЈЕ НИТИ ЋЕ УГАСИТИ.
  Уколико се вакцинишемо сви, оставиће стоје “С тање” на готовс (стенд бај). Сем у случају да се побуни неко ко има доказану алергију, у најблажем смислу, или од последица незванично за јавност доказану аутоимуну болест. Тада ће опалити из свих оружја(нема помиловања, нити га је икада било)
  Е тада наступа Његово Величанство Господ наш Сладејшчи, одуваће у вечни огањ све противнике људског рода.
  Надам се да ће доћи до свопштег покајања, и нас, и власти и света. Бог је милостив, само што није бескрајно. Ако не буде, биће свеопштег уништења човечанства, СПАСИЋЕ СЕ ОДАБРАНИ, 144000 ДЕВСТВЕНИКА. Како то у Откровењу Јован казује виђење: и изли Господ прву чашу гнијева…..и седму…ДОЂИ ГОСПОДЕ, СПАСИ НАС.
  Или како се Авакум Свети, и Пајсије Свети спасоше: Чините ваше, од Христа се не одричемо!

  Чекамо Васкрсење мртвих и Живот будућега Вијека.
  Амин!

 6. Ви баш имате високо мишљење о себи.. 🙂 Имате проблем са поприличним осцилацијама у квалитету објављених текстова на дневном нивоу.. Имате текстове који терају на размишљање, који се ишчитавају више пута, о којима се дискутује, који обичном човеку помажу у „слагању (најчешће историјских) коцкица“, али и оних преко којих се само „прелази“.. Будите храбрији у избору тема и аутора.. И не знам зашто објављујете коментаре у којима се иде на личну дисквалификацију других саговорника вокабуларом који излази из оквира елементарне пристојности.. Од“ Стања“ се ипак очекују неки други стандарди. Свако добро!

  1
  4
 7. Као што рекох, баш сам малер. Бејаше ово мирно место(јелоустоне-мирно место за одмор) Би и на Правди, па на спутнику, па на вебтрибуну, па на Србин инфу. Последње упориште,,,е дал се плаши Бога који вређа друге….нееее, Само још Жорж( неки тамо ботко) фали да блати уредништво..
  Но ту је Бога, нема да бригамо. Нека вам је браћо и сестре на спасење овај светионик.

 8. @ морава

  Што се каже, сваки Србин може најбоље да обавља посао селектора фудбалске репрезентације, а посебно боље од овог који јесте сада. И сваки коментатор би боље уређивао сајтове него ове колеге што уређују. Али то на страну, занимљива ми је Ваша опсервација да “постоји осцилација текстова на дневном ниову”….. Ко би рекао да сви аутори нису исти, о укусима да не говоримо, а још ни инспирација код аутора нити “ритерн” код читалаца није сваки дан на истом нивоЈу, него и он зна осцилирати, кај не?

  Post scriptum: Чинило ми се да сте ванредан коментатор и са дубљим увидима од мене, али кад сам ово прочитао, као и ону – сасвим заслужену – хвалу испод текста проф. Крстића, схватих да Вам на жалост ниш није јасно!!!! Јер се “из авиона” види паралела (“Мажино линија”): одговор колеге Лазића – прилог проф. Драгана Крстића који то диже на теоретски ниво – сатирично али убојито С*ање ствари које све то извргава руглу

Оставите коментар