Небојша Малић: Руси 24. март 1999. већ славе као Дан отрежњења, а ми?

Распадом СРЈ колективни Запад почео је замену међународно-правних норми разбојничким концептима, пише Леонид Слуцкиј

Окрет над Атлантиком (Фото: Твитер налог Амбасаде Русије у Москви)

Руси би требало да 24. март 1999. „славе као Дан отрежњења“, вели данас на Твитеру Александар Ђикић.

Па славе, Саша. Славе. Ево јутрос је амбасада у Вашингтону окачила осуду „агресије на суверену европску земљу, чланицу антихитлеровске коалиције и једну од оснивача УН.“ Амбасада у Лондону је поделила слику „заокрета над Атлантиком“ Виктора Черномирдина.

„Вечна љага на образу НАТО“, рече Министарство иностраних послова у Москви.

Новинар Дмитри Стешин пише на ВК да је „сва наша домаћа и спољна политика последњих 20 година вођена с оком на НАТО бомбардовање Југославије“ када су геополитички „добротвори“ Русија нехотице показали шта им је стварна намера. Додаје да је „паметним и нормалним људима све јасно“ и да је тешко наћи замерку речима председавајућег комисије за спољне послове Думе.

А шта је то написао Леонида Слуцкиј (Слуцкий)? На Фејсбуку јутрос вели да је бомбардовање „ушло у историју као дан слома закона права и победе закона силе.“

„Распадом СРЈ колективни Запад почео је замену међународно-правних норми разбојничким концептима,“ пише Слуцкиј. „Југословенски сценарио је постао основа метода за мешање у унутрашње ствари суверених држава, и на овај или онај начин примењен је у Ираку, Либији, Сирији и Украјини.“

Па додаје:

„Пре 22 године није само поткопан принцип међународног права, већ и нанесен смртоносни ударац механизмима безбедности на европском континенту. И та политика се нажалост наставља и данас. Недавне изјаве о одбрамбеном карактеру деловања алијансе као реакције на наводне претње Русиjе гола је лаж како би се оправдала сопствена агресивна политика и само постојање блока НАТО. Више него икада, данас је важно не заборавити наравоученија балканског пролећа. Ми их памтимо и нећемо дозволити да се то понови на нашем тлу.“

Русима су, дакле, ствари савршено јасне. А нама?

Опрема: Стање ствари

(Сиви соко, 25. 3. 2021)



Categories: Сиви соко

Tags: , , ,

6 replies

  1. Svojim NE NATO go***** Slobodan Milosevic je otvorio oci Rusiji.

  2. Naša lažna braća Rusi dobro znaju, pamte i rado se prisećaju svega lošeg šta su nam njihovo vrli “partneri” radili, samo uvek i neizostavno nekako zaboravljaju svoju sramotnu ulogu u Srpskoj tragediji. Valjda tako i sami sebi bolje izgledaju (iako često sumnjam da oni zaista znaju šta je stid) i nadaju se da ni mi nećemo saznati kakvi su bili ako oni sami to kriju. Naša lažna Ruska braća zaboravljaju da su tokom 1999 godine slali V. Černomerdina da nam preti, i da nas ucenjuje i nagovara da se predamo. Nikada nećemo zaboraviti tu odvratnu facu čije ime nosi najnoviji Ruski ledolomac valjda zbog zasluga koje ima u kolaboraciji sa NATO-vom borbom protiv Srba. A tek posle 1999 godine, naša lažna Ruska braća zaboravljaju i načisto lažu, kako i zašto su se povukli sa Kosova i predali naš narod na nemilost prijatelju Džordžu i njihovim NATO-vcima. Zaboravljaju da nam je lažni brat Putin potajno, onako po Ruski iza leđa organizovao sa B. Klinonom rušenje legitimnog predsednika Miloševića i da nam je sa svojim oligarsima 2006 godine nakon što je odlikovao Stipu Mesića razbio državu Srbiju i Crnu Goru isto onako kao što je i njegov prethodnik alkoholičar svesrdno radio na rušenju prethodne Srpske države Jugoslavije i naoružavanju ustaških koljača. Sada kad su (“jadnici”, kako ih Šormaz naziva) odbašeni, bez prijatelja i istinskih saveznihika, jer su ih sve redom izdali pa im niko više ne veruje, pokušavaju se po svaku cenu prisetiti bilo čega dobrog što su u poslednjih 30 godina uradili. Nama nisu ništa, džaba su im sve laži, zaboravnost i pretvaranja. Sada su zauzeli mesto najomraženijeg naroda, mesto koje smo, u velikoj meri i njihovom zaslugom, mi Srbi držali mnogo godina. Kako su radili tako ih Bog i nagrađuje i koliko vidim nagradama se ni kraj ne nazire. Ko sa đavolom tikve sadi sa đavolom ih i bere.

    9
    25
  3. @Slavko

    Много бре лупеташ.

    18
    4
  4. Bravo Slavko, Jos treba dodati da su rusi u dogovoru sa zapadom rusili jugoslaviju za osvetu Titu STO IH JE SPRECIO DA IZADEJU NA TOPLO MORE I STO SMO ZIVELI KAKO SMO ZIVELI . Ovo pise covek koji je zajedno sa stotinak beogradjana u vreme bombardovanja bacao novcice u dvoriste ruske ambasade . Don Kihote, mars u RUSIJU;

    2
    16
  5. SSSR JE IZASAO NA TOPLO MORE U SIRIJI I VIDIMO KAKO IM POMAZU, NIJE MU TREBAO TITO. ON JE TREBAO SAMO NAMA DA BI ZIVELI KAKO SMO ZIVELI I POUBIJALI SE OD TOG ZIVOTA!!!!!!

    Odnos Srbije, kao male drzave i Srba kao malobrojnog naroda, prema najvecoj drzavi sveta, vecitoj imperiji, NIJE NORMALAN.U Srbiji se ocekuje da Rusija zbog nje !!!!!!!!??????? udje u svetski rat, pri tome nije jasno zasto bi Rusija to cinila.Kraljevina Jugoslavija je poslednja u Evropi priznala SSSR, komunisticka Jugoslavija je ’48-e bila na ivici rata. Dakle Rusija nikada nije imala odnose sa Jugoslavijom, a SSSR nije imao nista posebne, cak i rivalske. Posle raspada SFRJ, Srbija i CG su napravile ponovo Jugoslaviju.Mogu zamisliti face Rusa, kada su se pojavili “Jugosloveni”, posle raspustanja VU i SSSR-a, da traze od Rusa da ratuju sa NATO-om za “Jugoslovene” (ni sami se nisu bas odazivali na mobilizaciju).Danas je skupstina 100% proEU, a vanskupstinska opozicija 98% proEU.Vise ima proruskih stranaka po parlamentima baltickih drzava.Dakle u Srbiji se siri laz o rusofiliji (kada citate ankete, one su protivrecne, vecina je za ulazak u EU, ali je veci procenat za bolje odnose sa Rusijom nego sa EU.To oslikava raspolucenost izmedju licnih interesa (bolji zivot koji se asocira sa EU) i drzavnih interesa (zastita KiM, R.Srpske…) koji se asociraju sa Rusijom.Na kraju ipak prevagne licni nad drzavnim interesom (100 evra, 60 evra…), pa skupstina i vanskupstinska opozicija izgledaju tako kako izgledaju)

    Pri tome, nije jasno sta je to sto Srbija NUDI RUSIJI, osim da Rusi ginu za nju? Ni sest deminera ne mogu da dobiju diplomatski status, a ne nesto vise.”Rusofilija” je lazna! SFRJ je bila neuporedivo bliza Zapadu i rusofilija je bila ekscentricnost.Ona je izmisljena da bi Milosevic odrzavao privid da Srbija nije sama u sukobima devedesetih i na tom medijsko-anketarskom nivou ostaje i danas.U stvarnosti, Srbija i Rusija nemaju nikakve posebne odnose, ni politicke ni ekonomske ni vojne.Sa strane Srbije, cija svaka vlada prvo po zakletvi izjavljuje da je EU strateski interes, prema Rusiji se nastupa izrazito provokativno, pri cemu se svi prave ludi u pogledu politickih i bezbednosnih posledica ulaska u EU.

    Rusija je zbog Srbije usla u rat 1918-e i izgubila 600godisnju imperiju.Dosta za celu istoriju.To sto smo se mi becarili po TITOVOM TOPLOM MORU, racun je stigao, a Rusi, ovog puta, ne bi da plate.

    10
  6. @slobodan grkovic: „…..Ovo pise covek koji je zajedno sa stotinak beogradjana u vreme bombardovanja bacao novcice u dvoriste ruske ambasade . Don Kihote, mars u RUSIJU;“

    Ево како ричу по СтСт непријатељи Русије и ****** НАТО муве, сироти ботови, @Slavko i Mirko (@slobodan grkovic)

    Не пристаје вам да губите време овде, неписмени сте колико и провидни, па лепо назад на гланцање НАТО чизама заједно са „женама“ у црном и сличним сподобама.

    7
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading