Синиша Мали: Помоћ за незапослене 60 евра, желимо да им дамо дозу оптимизма

Министар финансија изјавио да је једнократна новчана помоћ од 60 евра намењена свим незапосленима, а не само онима који су посао изгубили услед пандемије корона вируса

Синиша Мали (Фото: Срђан Илић)

Он је гостујући на ТВ Прва навео да се детаљи уредбе којом ће се та помоћ доделити још разрађују, али да ће критеријум „вероватно бити регистрација“ у Националној служби за запошљавање.

„Помоћ ће бити исплаћена у јуну, а уредба ће бити објављена у наредних недељу или две. Прошле године смо давали помоћ да одржимо запосленост, сада желимо и онима који немај посао да дамо дозу оптимизма“, рекао је Мали.

То значи да ће у склопу трећег пакета економске помоћи незапослена лица до новембра укупно добити по 120 евра, с обзиром да ће сви пунолетни грађани имати право на два пута по 30 евра помоћи.

Влада Србија је усвојила 11. фебруара нови, трећи пакет помоћи привреди и грађанима, вредан 249 милијарди динара.

Супротно оцени Фискалног савета да неселективна исплата државне помоћи није економски оправдана и да то показују претходна два пакета помоћи, премијерка Ана Брнабић и министар Синиша Мали тврде да економски резултати из претходне године показују да су спроведене мере помоћи биле успешне и добро осмишљене.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Инсајдер, 20. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар