Бивши начелник београдске полиције Илија Милачић осуђен на кућни затвор

Милачић са Вишим јавним тужилаштвом у Београду закључио споразум о признању кривичног дела из члана 98 Закона о тајности података, који је 5. марта пресудом потврдио Виши суд у Београду

Илија Милачић (Извор: Снимак екрена/Јутбјуб)

Бивши начелник Београдске полиције Илија Милачић признао је кривицу за одавање службене тајне за казну од седам месеци кућног затвора уз наногицу, као и забрану рада у МУП-у од пет година, потврђено је данас Танјугу у тужилаштву.

Он је са Вишим јавним тужилаштвом у Београду закључио споразум о признању кривичног дела из члана 98 Закона о тајности података, који је 5. марта пресудом потврдио Виши суд у Београду.

Након тога суд му је укинуо притвор, у којем је био од хапшења 12. фебруара, и одредио му меру забране напуштања стана, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Татјана Тешић.

Портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић навела је за Танјуг да је окривљени у потпуности признао извршење кривичног дела које му је стављено на терет и сагласио се са изрицањем казне затвора од седам месеци, која ће се, како је навела, извршити тако што ће је издржавати у просторијама у којима станује са електронским надзором.

Изречена му је и мера забране вршења позива делатности и дужности у Министарству унутрашњих послова од пет година, додала је Ракочевић.

Милачић је ухапшен 12. фебруара а два дана касније је на саслушању у тужилаштву негирао кривично за које се терети из Закона о тајности података, извршено у периоду од априла 2020. године до дана хапшења, преноси Танјуг.

За кривично дело одавање службене тајне, у зависности од његовог облика, према закону се може изрећи казна затвора од шест месеци до осам година.

Милачићу је након хапшења био одређен притвор до 30 дана.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading