Жељко Комшић: Ако се Република Српска отцепи, нестала би за два дана

Ако жели видети нестанак РС, нека покуша спровести то што говори. Пошто сам сигуран да то не жели, Додику би било боље да се окрене решавању проблема грађана, рекао хрватски члан Председништва БиХ

Жељко Комшић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да би председавајућем Председништва БиХ, Милораду Додику било боље да не говори о самоопредељењу Републике Српске.

Комшић је изјавио да би РС ако се одлучи за отцепљење “нестала за два дана”.

– С обзиром на то да се позива на Скупштину, која је доносила политичке одлуке о спровођењу геноцида, и да су баш на бази тих одлука политички и војни званичници из Републике Српске осуђени за геноцид, најновији Додикови позиви само су наставак континуитета геноцидне политике – казао је Комшић.

Додик је на седници Скупштине РС изјавио да Срби у БиХ “нуде концепт БиХ предвиђен Дејтоном, ако за то има воље, а ако нема, размишљаће да се покрене право РС на самоопредељење предвиђено Повељом УН”.

– Међутим, овај пут то неће проћи јер су сви они који воле државу Босну и Херцеговину јачи за једно велико генерацијско искуство. За два дана би доживели потпуни дебакл. Ако жели видети нестанак РС, нека покуша спровести то што говори. Пошто сам сигуран да то не жели, Додику би било боље да се окрене решавању стварних проблема грађана, а не да морамо само расправљати о његовим испадима – казао је Комшић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вести онлајн, 10. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар