Мелиса Харадинај Стубла: За Србију је само мртав Албанац добар Албанац

Министарка спољних послова тзв. Косова оптужује Београд за расистичку политику према Албанцима, а председника Вучића да наставља спровођење Милошевићеве доктрине из прошлог века

Мелиса Харадинај Стубла (Фото: Фејсбук)

Поводом тужбе против председника Националног савета Албанаца у Србији Рагми Мустафе за истицање албанске заставе, министарка спољних послова Косова у техничком мандату Мељиза Харадинај Стубла упутила је отворено писмо амбасадорима земаља Квинте у Београду и како наводи, савезничким државама у Савету Безбедности УН, у коме између осталог оптужује председника Александра Вучића да наставља Милошевићеву доктрину према којој је “само мртав Албанац за Србију добар Албанац”, преноси Газета експрес.

Харадинај Стубла сматра да је тужба Србије против Мустафе без преседана и неприхватљива, као и флагрантно кршење људских права.

“Мустафу оптужује држава, која још увек има прљаве руке од ратова изазваних у региону против свих несрпских заједница“, написала је Харадинај Стубла.

Министарка спољних послова у техничком мандату упутила је отворено писмо амбасадорима Квинте у Србији и како је навела, савезничким земљама Савета безбедности УН и међународним организацијама за људска права.

У писму амбасадорима Квинте у Београду, Харадинај Стубла оптужује Србију за шовинистичку и расистичку политику према Албанцима, а председника Вучића да наставља спровођење Милошевићеве доктрине из прошлог века.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за обнову Косова и Метохије, 28. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар