Брисел: Званичници НАТО и ЕУ вакцинишу се одвојено од грађана

Одлука да се особље НАТО, Европске комисије и Европског парламента вакцинише одвојено донета је у договору са локалним властима Брисела

Фото: Бета/АП

Запослени у институцијама НАТО и ЕУ са седиштем у Бриселу биће вакцинисани против вируса корона у одвојеним центрима који неће бити на располагању другим становницима Белгије.

Одлука да се особље НАТО, Европске комисије и Европског парламента вакцинише одвојено донета је у договору са локалним властима Брисела, објавио је „Бриселс тајмс“, преноси Танјуг.

Све три институције ће вакцинисати своје особље у посебним просторијама унутар својих зграда које још увек нису оспособљене за ту намену.

Процењује се да ће се тако вакцинисати око 31.000 запослених у институцијама, што се не односи и на њихове чланове породица.

Здравствене власти у Бриселу наводе да је вакцинација званичника ЕУ део свеукупне стратегије и да ће почети у марту, што значи да они неће добити вакцине пре приоритетних категорија људи.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 17. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Током другог светског рата код партизана су постојала две казана са храном један је био за обичне борце који су силом прилика узели пушку у руке тај казан је био народски решено клот без запршке и меса,други казан је био пролетерски са месом и зачинима,нешто ме ова ЕУ подсећа на та два казана.

Оставите коментар