Црна Гора: Поново се уводи полицијски час од 21 час до 5 изјутра

У Будви и Тивту забрана скупова на отвореном и затвореном, као и спортских манифестација, угоститељски објекти и васпитно-образовне установе такође неће радити

Подгорица (Фото Н. Ђурић)

ПОДГОРИЦА – У Црној Гори се уводи полицијски час од 21 до 5 сати ујутру наредног дана и забрана међуградског саобраћаја викендом, саопштио је данас директор Института за јавно здравље Игор Галић.

Угоститељски објекти, према новим мерама Министарства здравља, радиће до 18 часова.

У Будви и Тивту, где је епидемиолошка ситуација сложенија, забрањени су и јавни скупови на отвореном и затвореном, угоститељски објекти неће радити као ни привредна друштва која се баве продајом непрехрамбених производа.

У овим општинама, како је саопштио Галић, обуставља се рад у васпитно-образовним установама – вртићи, школе, факултети, и прелази се на онлајн наставу.

Забрањују се спортске манифестације, а како је казао Галић, мере се не односе на тренинге спортиста који се редовно тестирају, преноси Танјуг.

„Грађанима Будве и Тивта препоручује се да не напуштају територије тих општина како би се спречило ширење епидемије”, казао је директор ИЈЗ.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић додала је да ће саопштене мере важити наредних дана, с могућношћу продужетка.

Боровинић Бојовић је саопштила да се угоститељским објектима забрањује пуштање музике, као и већ важећа забрана музике уживо.

Боровинић Бојовић је поновила да мере неће дати резултате уколико се не уважавају и поштују, пренео је портал РТЦГ.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар