Холандија: Демонстранти против полицијског часа запалили центар за корона тестирање

Полиција и локалне власти су данас оштро осудили насиље, наводећи да су демонстранти бацали ракете за ватромет и каменице

Запаљени центар за тестирање у месту Урк, осамдесет километара од Амстердама, 23. 1 .2021. (Фото: Про њуз/АП)

Млади који су ноћас протестовали у Холандији због увођења полицијског часа запалили су центар за тестирање на корона вирус у месту Урк и гађали полицију ракетама за ватромет.

Полиција је данас саопштила да је казнила више од 3.600 људи широм земље због кршења полицијског часа, уведеног ради сузбијања пандемије, и да је ухапсила 25 особа или из истог разлога или због насиља.

Полицијски час од 21.00 до 4.30 ноћас је први пут био на снази у целој Холандији.

На снимку из приморског села Урк, 80 километара североисточно од Амстердама, види се како млади проваљују у центар за тестирање на корона вирус, пре него што су га запалили, преноси Бета.

Полиција и локалне власти су данас оштро осудили насиље, наводећи да су демонстранти „бацали ракете за ватромет и каменице, уништавали полицијска возила и запалили објекат за тестирање”.

„Ово није само неприхватљиво, већ је и шамар, нарочито за локалне здравствене власти које у центру за тестирање чине све што могу да помогну људима из Урка”, навеле су власти.

Полиција у Амстердаму се припрема за данашњи протест на тргу на којем је пре недељу дана било сукоба демонстраната и полиције.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Политика, 24. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Nije mmi jasno zasto se bune pa mi smo dva meseca imali to od 17h do 5h svakog radnog dana i cela 4 vikenda. A za Vaskrs od Velikog petka do Svetlog utorka. Ravno 84 sati u cugu. Sta li bi tek radili da su to dobili?

Оставите коментар