Грчка почела да издаје дигитални сертификат о вакцинацији

Није реч о никаквом ограничењу, већ ће нам то олакшати да се ослободимо од рестрикција, рекао премијер Киријакос Мицотаки

Фото USA Today

Грчка је почела да издаје дигитални сертификат о вакцинацији против корона вируса, а грчки премијер Киријакос Мицотакис је изјавио да је реч о још једној грчкој иновацији. Он је на састанку за спровођење националног плана Грчке за вакцинацију, рекао да та потврда не значи ограничење, већ додатно олакшавање за кретање и путовања.

Он је навео да ће сертификат служити за потврду законске вакцинације, али и за личну употребу грађана, те је још једном поновио свој предлог Европској унији о јединственом сертификату у складу са европским стандардима.

„Није реч о никаквом ограничењу, већ то ће нам олакшати да се ослободимо од рестрикција које тренутно нам намеће ковид у путовањима европских грађана. То је нешто што ће посебно значити нашем туризму и перспективи наше економије, посебно уочи летње сезоне”, рекао је Мицотакис.

О предлогу Мицотакиса за јединствени сертификат сутра ће се дискутовати на Самиту ЕУ, а Мицотакис је изразио наду да ће се постићи договор о јединственом систему за сертификацију.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар