Алексеј Пушков: Постављањем Нуландове могуће активирање Украјине као војне базе против Русије

Пушков је подсетио да је супруг Нуландове, Роберт Каган, активни присталица „савеза демократија“ против Кине и залаже се за обуздавање Русије

Алексеј Пушков (Фото: Владимир Трефилов/Спутњик)

Руски сенатор Алексеј Пушков назвао је постављање Викторије Нуланд на место америчког државног подсекретара очекиваним.

Према његовим речима, Нуландова је симболична фигура за америчку спољну политику која се увек залагала за „промену режима“ и мобилизацију других земаља да се боре против Русије на штету сопствених интереса.


„Именовањем Нуландове искључени су сви покушаји Стејт департмента да крене у правцу политичког реализма, чак и теоретски. Али је врло вероватно активирање коришћења Украјине као војне базе против Русије“, написао је сенатор на свом каналу на Телеграму.

Пушков је подсетио да је супруг Нуландове, Роберт Кејган, активни присталица „савеза демократија“ против Кине и залаже се за обуздавање Русије.

Роберт Кејган: Ново немачко питање – шта се дешава када се Европа разједини

Раније је новоизабрани амерички председник Џо Бајден именовао кандидате за места заменика државног секретара. Према Бајденовим плановима, Нуландова треба да постане државни подсекретар за политичке послове, а Венди Шерман – прва заменица. Други заменик могао би бити Брајан Макион, Бајденов дугогодишњи помоћник за спољну политику. Бони Џенкинс постављена је на функцију државног подсекретара за контролу наоружања и међународну безбедност.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 16. 1. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар