Форбс: Запослите ли икога од Трампових сарадника – сматраћемо да је све о чему ваша компанија говори лаж

Дојче банка прекинула пословање с Трампом и његовим фирмама, док се многе друге компаније ограђују од њега

Извор: Форбс

(Yahoo! Finance, 12. 1. 2021)

Глобална банка Дојче банк (Deutsche Bank) одлучила је да раскине пословне односе с предсједником Трампом.

Према Блумберговим изворима, Дојче банка, којој Трампова фирма дугује 300 милиона долара, „одлучила је да се суздржи од пословних односа с Трампом и његовим новцем“.

Банка је закључила да нема другог начина да се односи с Трампом окончају изузев опраштања цјелокупног износа, прије него што доспије на наплату у наредним годинама, пише Њујорк тајмс.

Дојче банка почела је пословање с Трампом крајем деведесетих.

Према извјештајима, банка више није хтјела да трпи „озбиљну колатералну штету“ и неповољан одјек у штампи.

Фото: EPA/Felipe Trueba

Од Трампа се оградила и банка Сигничер (Signature Bank), која је учествовала у финансирању Трамповог голф терена на Флориди. „Никад досад нисмо коментарисали политичка дешавања, и надамо се да нећемо ни убудуће,“ каже се у изјави те банке. „Мислимо да би оставка Предсједника САД била примјерен поступак, на добробит америчког народа.“

Фирме се ограђују од Трампа

Часопис Форбс (Forbes) објавио је пријетеће упозорење фирмама које размишљају да запосле некадашње Трампове сараднике.

„Даје се на знање пословном свијету: запослите ли икога од Трампових… Форбс ће сматрати да је све о чему ваша компанија говори лаж. Провјераваћемо вас и истраживати с истом подозривошћу с којом бисмо то чинили с Трамповим објавама на Твитеру“, написао је уредник Форбса Рандал Лејн.

Извор: Форбс

Удружење професионалних играча голфа ПГА (PGA) одузело је Трамповом Националном голф клубу организацију Првенства 2022. године, наводећи да би то бацило љагу на имиџ ПГА.

Компанија за електронску трговину Шопифај (Shopify) такође је искључила страницу trumpstore.com, преко које су се продавале свијеће, мајице и козметика.

Град Њујорк разматра раскидање свих пословних односа с Трампом. Представник за штампу градоначелника Била де Блазија изјавио је да се „провјерава постоје ли законске основе за раскид уговора с Трампом усљед недавних догађаја“.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте још:Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

2 replies

  1. informbiro na delu, desio se americi aha ha .amerika i engleska bice zemlja proleterska.jos samo da ga proteraju na goli otok.

    12
  2. Eto ko vlada svijetom….Dodjite svi u CG i kupite naše pasose braco antiglobalisti

Оставите коментар