СЗО: Веома смо разочарани што нисмо испитали порекло вируса корона у Кини

Данас смо сазнали да кинески званичници још нису завршили неопходне дозволе за долазак тима у Кину, казао генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Аданом Гебрејесус

Тедрос Гебрејесус (Фото: Фабриче Кофрини/АФП)

Генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус изјавио је да је веома разочаран што кинески званичници нису завршили дозволе за долазак тима стручњака у Кину ради испитивања порекла корона вируса.

Гебрејесус, који ретко критикује Пекинг, рекао је да су чланови међународног тима научника у последња 24 сата почели да крећу из својих земаља за Кину на основу договора СЗО и кинеске владе, наводи Асошијетед прес.

„Данас смо сазнали да кинески званичници још нису завршили неопходне дозволе за долазак тима у Кину“, казао је Гебрејесус новинарима у Женеви.

Навео је да је „веома разочаран том вешћу“, с обзиром да су два члана тима већ кренула на пут, док је осталима полазак отказан у последњем тренутку.

Готово од почетка епидемије постоје позиви да се међународним истражитељима омогући улазак у Кину да утврде како је почела зараза корона вирусом.

Информација о пореклу новог корона вируса и о томе како се првобитно проширио могла би да помогне земљама које се боре против болести ковид-19.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Бета/N1, 5. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус изјавио је да је веома разочаран што кинески званичници нису завршили дозволе за долазак тима стручњака у Кину ……….
  ++++
  Немој бити тужан и разочаран.
  Поведи свој тим, и са твојим колегама стручњацима из логора Србија можете испитати један интересантан недавно отворен СНС објекат код нас.
  А ако вам се у објекту допадне можете ту и да останете.

  http://hronograf.net/2018/01/24/svecano-otvorena-septicka-jama-novinari-nisu-dosli-mislili-da-je-lazna-vest/

 2. Неочекивано и љута штета!; а баш имају леп партнерски однос од 2017. када је фондација Била и Мелинде Гејтс потписала споразум са кинеским руководством о вишеструкој сарадњи, посебно на унапређењу јачања улоге Кине у свету, пре свега у погледу изазова који се тичу здравствене безбедности.

Оставите коментар