Словенија: Корисница старачког дома преминула после вакцинисања „Фајзеровом“ вакцином

Словеначки Институт за јавно здравље саопштио да је до сада примио само једну пријаву нежељеног учинка након вакцинисања и један смртни случај који „коинцидира са вакцинисањем“

Фото: Ројтерс/Stephen Dunn

Једна корисница словеначког дома за старе преминула је након што је примила вакцину против вируса корона, коју су развиле компаније „Фајзер“ и „Бионтек“, преносе словеначки медији.

Међутим, како напомињу, њена смрт није непосредно повезана с вакцинисањем, а она је боловала и од других пратећих болести, пренео је Танјуг.

Како је објавила Словеначка телевизија, случај је пријављен здравственим властима, али за сада није познато више конкретних података.

Национални Институт за јавно здравље саопштио је да је до сада примио само једну пријаву нежељеног учинка након вакцинисања и један смртни случај који „коинцидира са вакцинисањем“, о чему је онда обавестио и Министарство здравља.

Министарство ће, како се наводи, сазвати комисију за вакцинисање како би се тај случај детаљно проучио и да би се установило да ли постоји „икаква веза“ између вакцинисања и смрти кориснице.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

Оставите коментар