Бранкица Јанковић: Несхватљиво у 21. веку противити се вакцини

Добро је што имамо више врста вакцина због поверења грађана, да би се смањио утицај лобија, јер неки верују само једној вакцини, рекла повереница за заштиту равноправности

Бранкица Јанковић (Фото: Т. Јањић)

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић оценила је да је „готово неразумно и несхватљиво да у 21. веку разговарамо о томе да ли нам треба вакцина“, против корона вируса.

„Морамо да нађемо снаге у себи да помогнемо свима око нас да заједно пребродимо све ово што нас је снашло, надам се да ће ово бити година када ће вирус нестати“, рекла је Јанковић за Радио-телевизију Србије.

Јанковић је рекла да је провела викенд на Дивчибарима и стекла утисак да су се грађани „изгледа уморили од свега“ и да се људи нису придржавали мера.

Изгледа да смо ушли у Нову годину са очекивањем као да ће 1. сванути нешто друго, а неће, оценила је Јанковић, указујући на важност вакцинације.

„Било је потребно да државни званичници приме први вакцину да би се показало поверење. Ко би сада пустио небезбедну вакцину. Тужно је што нам треба порука да неко мора да прими вакцину да бисмо знали да је све у реду“, рекла је Јанковић.

Она је оценила да има различитих врста утицаја, али је страх доминантан, јер су покренуте приче о томе која је вакцина најбезбеднија.

„Не видим разлог да имамо такву врсту сумње. Разумем страх, траје и прича о вакцини ко ће је први произвести, створило је различите спекулације и људи су почели да се плаше и то је лобију дало ветар у леђа“, рекла је повереница за заштиту равноправности.

Она је рекла да покрет противника вакцине није само дошао до изражаја код вакцине против ковида, јер је и раније било позива да се деца не вакцинишу, и да то, наводно, утиче негативно на имунитет, оценивши да је код антиваксера „мешавина интереса, политичких и сваких других“, подвлачи Јанковић.

„Добро је што имамо више врста вакцина због поверења грађана, да би се смањио утицај лобија, јер неки верују само једној вакцини. Добро је што смо кренули са вакцинацијом оних који су најугроженији, то није дискриминација – када немате довољно вакцина за све грађане, кренућете по приоритетима од оних који су најугроженији“, оценила је повереница за заштиту равноправности.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 4. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Треба имати ђон од образа, па на њеном месту говорити о поверењу грађана. Да је парафразирам: невероватно је да у 21. веку постоје људи који толико потцењују друге људе, њихову здраву памет, образовање и менталне способности. Бранкица и екипа која је наводно примила вакцину (наравно америчко-немачку) су њихови манекени одавно, за то су током многих година добили много пара. Једноставно су у обавези да приме вакцину и пропагирају је. Њихов избор је можда био за кога и чије интересе ће радити, а сада једноставно има да потуре раме. Па ако могу Вучићу да потуре нешто друго, могу и то.

    23
    1
  2. Господе Боже! Ово су интелектуалци који
    хоће да нас уздигну до своје нискости.

Оставите коментар