Александар Вучић: Прислушкују ме, мислим да знам ко стоји иза тога – то је директан покушај државног удара

Председник казао да су то радиле домаће службе, али да је на надлежним органима да утврде које и да ли су повезане са страним службама

Александар Вучић (Фото: Бета)

Прислушкују ме и мислим да знам ко стоји иза тога, изјавио је данас председник Александар Вучић и додао да је то део покушаја неких да на власт, мимо избора, доведу оне који су својевремено уништили земљу.

Председник је за ТВ Пинк казао да су то радиле домаће службе, али да је на надлежним органима да утврде које и да ли су повезане са страним службама.

„Мислим да знам ко стоји иза тога, али не бих да излазим с тим у јавност. Надлежни органи се тим послом баве, они ће свој посао да ураде”, рекао је Вучић.

Он је подсетио да су за прислушкивање председника Републике одређене дугогодишње казне затвора, посебно када се то, истиче, ради из надлежних органа безбедности државе.

„То је директан покушај државног удара”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Истакао је да га то прислушкивање није уздрмало зато што зна да није у стању да било шта украде или да било шта уради против Србије.

„Међутим, то ми говори како и на који начин се многи уједињују у тој намери да сруше државу и покушају да доведу на власт оне који су уништили земљу”, истакао је Вучић.

До краја 2021. просечна плата 570 евра, пензија 270

Председник Србије Александар Вучић верује да ће пре краја 2021. године просечна плата у Србији бити 570 евра, а просечна пензија преко 270 евра.

„Верујем да ћемо успети да пре краја године обезбедимо да просечне плате у Србији буду 570 евра, а пензије да подигнемо на преко 270 евра просечно и то би био значајан успех за тешку годину”, рекао је Вучић за Пинк, пренео је Танјуг.

Вучић је рекао да ће, уколико раст буде преко 5 одсто БДП, до краја 2021. године бити још једно повећање и плата и пензија, те да ће бити обезбеђено и више једнократних давања за пензионере.

„Нама се показало искуство са давањем 100 евра као изузетно јер је подигло и потрошњу и економски оптимизам”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија убедљиво најбоље у Европи поднела економски терет кризе због корона вируса и најавио више „позитивних изненађења за пензионере”.

Говорећи о фриленсерима, који су јуче протестовали, Вучић је рекао да ће држава покушати да пронађе решење и компромис.

Вучић каже да они морају да плате порезе, али да и држава мора да преузме део кривице.

„Ако они нису били апсолутно сигурни да морају да плате порезе, онда и ми морамо да сагледамо, да направимо некакав компромис, да видимо да ли су знали и како је то изгледало пре пет, четири, три године”, рекао је Вучић.

Он је поновио да ће од сутра пензије бити повећане 5,9, одсто, плате у јавном сектору пет одсто, док ће минимална зарада бити већа за око 2.000 динара, односно 6,6 одсто.

Када је реч о повећању плата, медицински радници добиће повишицу пет одсто, док ће остали у јавном сектору добити најпре од 1. јануара повећање плате 3,5 одсто, а у априлу додатних 1,5 одсто.

Повишицу ће од јануара добити и припадници Војске, с тим да ће они у априлу добити и додатно повећање од 10 одсто, које неће бити линеарно.

Председник је рекао да ће Србија имати веома велика улагања у ауто-путеве, путеве и пруге.

„Очекујемо да уложимо у градњу и тоталну реконструкцију више од 1.200 километара регионалних и локалних путева. Плус имамо одржавање свих путева, за шта ће бити опредељено 27 милијарди динара. Буџетом је предвиђено 15 милијарди у изградњу нових путева, али гледаћемо то да дуплирамо како би што више изградили путеве у Србији”, истакао је Вучић.

Запитао је која то земља данас у ово време гради четири аутопута и ускоро почиње пети.

Србија ће 2020. годину завршити са стопом владиног јавног дуга од 56,8 одсто БДП, док ће на консолидованом нивоу стопа јавног дуга бити 57,8 одсто, рекао је председник.

Ухапсити фашисте који су угасили Вечну ватру

Председник Србије Александар Вучић каже да га је срамота што је неко оскрнавио споменик на Гробљу ослободиоцима Београда, односно угасио Вечну ватру, и да би што пре требало ухапсити починиоце.

„Стварно ме је срамота што се та ужасна ствар догодила у Београду и верујем да ће ти фашисти ускоро бити ухапшени”, рекао је за ТВ Пинк.

„Београд мора да чува истину о оном што се дешавало у Другом светском рату и према антифашистичкој борби”, поручио је Вучић.

Вечни пламен поново ће, најављује, горети од Бадњег дана.

До краја јануара најмање четири различите вакцине

До краја јануара у Србији ћемо имати најмање четири вакцине против корона вируса, различитих светских произвођача, најавио је Вучић.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 31.12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Свака његова изјава потврђује ментални склоп оних који му верују. Застрашујуће је од какве памети, између осталог, зависи судбина земље.

  13
  1
 2. Александар Вучић: …………. мислим да знам ко стоји иза тога – то је директан покушај државног удара
  ++++
  Ма јок “ председниче „.
  Класичан покушај убиства.
  Седамдесет пети за задњих 8 година.

  15
  1

Оставите коментар