Боговађа: Ухапшени мигранти који су терали службеницу да љуби простирку

Сумња се да су они тридесетчетворогодишњу радницу Комесаријата за избеглице принудили да пољуби простирку за молитву у знак извињења

Инцидент у Центру за азил у Боговађи (Фото: Курир)

Ваљевска полиција, поступајући по јучерашњој пријави, ухапсила је синоћ пет малолетних држављана Авганистана старости 15,16 и 14 година, саопштено је из МУП-а Србије.

Oни су осумњичени да су  у привременом Центру за азил малолетних миграната у Боговађи извршили кривична дела принуда,  злостављање и мучење, повреда угледа због расне, верске, националне, или друге припадности и уништење туђе ствари.

Сумња се да су они тридесетчетворогодишњу радницу Комесаријата за избеглице принудили да пољуби простирку за молитву у знак извињења што је нагазила на њу.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени у Виши суд у Ваљеву, наводи се у саопштењу.

(Политика, 25. 12. 2020)

Заштитник грађана тражи податке од Комесаријата о инциденту са мигрантима у Боговађи

Заштитник грађана је, по сопственој иницијативи након сазнања из медија да је група миграната смештених у Центру за азил Боговађа натерала запослену у Комесаријату за избеглице и миграције да пољуби простирку за извођење њиховог верског обреда, покренуо поступак контроле рада Комесаријата ради утврђивања свих околности у вези са овим случајем и степена безбедности у том центру, саопштено је данас.

У саопштењу Канцеларије заштитника грађана се наводи да ће у наредних десет дана стручни сарадници Одељења за хитно поступање Заштитника грађана посетити Центар за азил Боговађа како би прикупили информације о инциденту, утврдили разлоге због којих је до њега дошло као и начине на које је организовано обезбеђење тог центра.

„У поступку контроле законитости и правилности рада Комесаријата за избеглице и миграције покренутом на основу снимка инцидента у Центру за азил у Боговађи који је објављен на друштвеним мрежама, Заштитник грађана тражи од Комесаријата податке на који начин је организовано обезбеђење Центра за азил у Боговађи, као и које мере ће бити предузете у циљу успостављања безбедности“, наводи се у саопштењу.

Заштитник грађана тражи и информације да ли су о инциденту обавештени надлежни органи управе и да ли је Министарство унутрашњих послова предузимало мере из своје надлежности.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 24. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Koga ovaj stiti….gradjane Srbije ili tudje gradjane? Koga pravi blesavim? Srbe naravno. A mi cutimo….

 2. Ruku na srce meni u opste nije zao kad se zlostavljaju radnici razni uprava i udruzenja koji se staraju o tim jednim ljudima. Brate mili u Srbiji ima 250 hiljada izbjegli Srba sto iz Hrvatske, sto iz BiH sto sa KiMa i ja ne vidim da iko njima pomaze u icem. Cak sta vise oni sa one strane Drine jos uvjek ne mogu da dobiju drzavljanstvo Srbije.

  Ocete da ih „pazite“ za 350 evra mjesecno? Pa pazite ih.

  3
  1
 3. Да је имало достојанства, па да балавце првим авионом депортују тамо одакле су дошли. Нема међу њима ни „с“ од сиротиње – она није стигла даље од Турске и Либана, где скапава по логорима. Ово су све представници тамошњих средњих класа па навише. Па нека у свом Авганистану галаме о својим „светињама“, које за нас могу бити обичне крпаре.
  Ако им ово прође без икаквих последица – тек ће онда подивљати. Просто је таква култура у питању.

  4
  1

Оставите коментар