Јерменски свештеник одбио да се рукује са Пашињаном: Нека му Бог суди

На снимку се види како Пашињан у цркви прилази свештенику и пружа му руку, свештеник не жели са њим да се рукује и премијер одлази из цркве

Никол Пашињан (Фото: Mediamax)

У Јерменији је свештеник одбио да се рукује са премијером Николом Пашињаном, који је дошао у цркву.

Инцидент се догодио у цркви Светог Григорија Просветитеља у региону Сјуникск. У региону је немирна ситуација, јер је низ суседних насеља прешло под контролу Азербејџана након оружаних сукоба у Нагорно-Карабаху.

На снимку се види како Пашињан у цркви прилази свештенику и пружа му руку, свештеник не жели са њим да се рукује и премијер одлази из цркве.

Јерменски медији су објавили да је свештеник Паргев Зејнаљан протерао шефа владе из цркве. Епархија то пориче и тврди да Пашињану нико није бранио да остане у цркви.

Зејнаљан је изјавио да не жели да се рукује са премијером из личних разлога. На питање, да ли је то повезано са оним што се дешава у земљи, одговорио је потврдно. Свештеник је додао да премијеру није забранио улазак у храм, већ му је саветовао да сачека Божји суд.

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. Документ потписан 10. новембра представља четврти покушај постизања стабилне деескалације. Претходна три била су неуспешна.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар