Петар Марковић: Епископи Сергије и Херувим као Мирко и Славко или Зашто волим Вучића

Два друга епископа Сергије и Херувим, познати као Мирко и Славко, изашли су у јавност са два ђачка састава на тему „Зашто волим Вучића“ на којима би и друг Тито позавидео на исказаној количини љубави

Мирко и Славко (Извор: banjalukainfo.rs)

Питате ме да ли волим Тита. Знајте, тако нешто се не пита…

У Србији на крају 2020. године поново се пишу овакви састави, додуше не од Титових пионира, већ од два пионира из редова епископа СПЦ.

Два друга епископа Сергије и Херувим познати као Мирко и Славко изашли су у јавност са два ђачка састава на тему „Зашто волим Вучића“ и да је друг Тито жив, засигурно би позавидео на исказаној количини љубави.

Епископ Сергије, или ти друг Мирко у свом саставу објаснио је Србима широм васељене да је заправо распет Александар Вучић, а не Господ Исус Христос, и да нашег друга Ацу сви нападају и распињу јер он помаже српски народ у БиХ.

Па наводи „Већ три деценије ми се бринемо да не нестанемо, да нас има, да останемо тамо гдје нас је одувијек било. За остварење ових скромних жеља увијек нам је недостајала помоћ, братска рука и разумијевање.

Због тога смо више искрварили послије рата него у самом рату, јер ратне ране нико није желио да нам вида. Међународна заједница није била заинтересована да нам помогне, а Република Српска недовољно јака да нас снажније подржи. И када смо, од много наде и гледања у истом правцу, за час окренули главу од матице Србије, предсједник Вучић је погледао нас.

И не само погледао, већ и помогао, и походио нас, два пута, као ниједан предсједник Србије до тада. На томе смо му били и остали бескрајно захвални, јер Крајишници памте чак и онда кад се чини да су све заборавили.“

Епископ Сергије и Александар Вучић (Фото: Епархија бихаћко-петровачка)

Дакле по речима друга Мирка, Вучић је као некада Христос „походио“ српски народ и помогао му и управо због тога га разапињу из „мрачних центара моћи“.

Друг Тито, пардон Аца, жели само добро свим народима у БиХ, да гради саобраћајнице, и да буду бројније колевке од радних виза…

Свој састав друг Мирко завршава речима “ Док год распињу Александра Вучића, знам да нам је добро кренуло, да нам иде, да смо ту гдје јесмо. Кад ућуте, знаћу да није како треба, да нестајемо и да нас неће бити. Вучићево распеће је наше васкрсење!“

Док читам овај састав и сам једноставно спознајем колико је наш Господ Исус Христос мали према Александру Вучићу. И као што наш часни Владика каже, истина је: „Вучићево распеће је наше васкрсење“.

Епископ Сергије: Вучићево распеће је наше васкрсење!

Мислим да би под хитно требало да се да предлог да се Храм Светог Саве преименује у Храм Александра Вучића, јер ипак његова жртва и страдање за српски народ су далеко веће од оних мука које је Господ зарад нас поднео.

И таман када човек помисли да се више нема шта рећи зашто треба да волимо Вучића огласио се и друг Славко, односно ВЛАДИКА осечкопољски и барањски г. Херувим и то „у јеку напада хрватских медија и појединих новинара на Србију и председника Александра Вучића.“

Па у свом саставу друг Славко наводи следеће:

„Овде би се осврнули и на непрестане нападе медија и на шовинистички приступ према матичној нам држави, Републици Србији, и њеној актуелној политици и политичком вођству, као и њеном председнику Вучићу који ни у ком случају нису примерени и не доприносе побољшавању добросуседских односа. Требамо имати у виду да смо сви грађани света и да смо хришћани који имамо заједничког непријатеља у виду вируса који не познаје границе, боју коже или националност.“

Приметно је да састав друга Славка није тако китњаст, али је исто ако не и више испуњен партизанском, пардон хришћанском љубављу, према нашем председнику и створитељу Александру распетом.

Епископ осечкопољски и барањски Херувим (Фото: Епархија осечкопољска и барањска)

Он је отворено стао у одбрану нашег председника Тита, пардон Александра, и позвао на хришћанску љубав и праштање.

А сада шалу на страну.

Шта је био повод да се на овакав сраман начин обрате два Епископа СПЦ и на најнижи начин пишу хвалоспеве Александру Вучићу.

Епископ Херувим: или О нападима на Србију и председника Вучића

Повод је наравно наставак издаје Косова и Метохије и предаја електроенергетског система КиМ систему Приштине, чиме је снабдевање Срба на КиМ електричном енергијом прешло под окриље албанског система.

Издаја није смела да буде тема медија. Тема су морали бити измишљени напади на Александра Вучића.

И управо Јуде из редова СПЦ послужили су за ово срамно спиновање медија и обману јавности.
Мирко и Славко нису поменули ни једну једину реч о издаји Косова и Метохије, али зато су измислили нападе на Вучића у Хрватској и БиХ и спевали му тропаре и стихире као светитељу који једини на тим просторима помаже српски народ.

Сергије и Херувим својим срамним ђачким саставом постали су пример какав не треба да буде Епископ СПЦ и како се од духовног пастира постаје предмет спрдње и исмејавања.

Према свецу и тропар.

Опрема: Стање ствари

(Бањалука инфо, 16. 12. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

5 replies

 1. Свака ВАМ част брате ПЕТРЕ на ВАШЕ писаније.Слатко сте ме насмејали и мислим да је време што рекли хрвати рећи попу да је поп а бобу да је боб.Свака част и поштовање за благодат коју су добили од ГОСПОДА ступајући у ЊЕГОВУ ВОЈСКУ,и на чину који носе,али када се господа преосвећени епископи спусте у политичку прашину којом хоће да заспу народу у очи ,е онда станите преосвећени ту ће мо ВАМ рећи оно што заслужујете већ као и сваки други грађанин државе СРБИЈЕ или било које друге државе.Ви преосвећени епископи из неки својих ситноспственичких или ускополитичких побуда благосиљате и величате ВУЧИЋА,који заслужује општу осуду народа СРБСКОГА за невиђену издају СРБСТВА почев од КОСОВА и МЕТОХИЈЕ,преко улизивања свим СРБСКИМ непријатељима почев од МЕРКЕЛКЕ,МАКРОНА,ТРАМПА, итд.све до РАМЕ са којим по жељи запада прави срамотну унију ЗАПАДНОГ БАЛКАНА,циганмалу европе,а тај исти РАМА гура ка остварењу ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ.Такође првидите епископи СРБСКИ да је тај исти ВУЧИЋ у земљи СРБИЈИ устоличио ПАРАДУ СРАМА,продаје државно-народну имовину туђинима,огромне позамљене новце дели страним компанијама,гради аутопут и пругу до ДРАЧА за потребе НАТО о народном трошку,пљује и ружи народ СРБСКИ као највећи шизофреник и многа друга небројена непочинства.По писанију преосвећених (у тексту поменутих епископа),у земљи СРБИЈИ пре ВУЧИЋА није ништа ваљало ,трајао је “МРАЧНИ СРЕДЊИ ВЕК.”Ето са њим наступи ново доба па са тим требало би почети и рачнање историјскога времена НАРОДА СРБСКОГА на оно пре ВУЧИЋА и ово од Вучића па до краја света.Као што рекосте и ВИ брате ДРАГАНЕ нема ту места ни за СВЕТОГА САВУ а камо ли неке ситније личности СРБСКЕ ИСТОРИЈЕ.Чак и жртва ГОСПОДЊА није ту мерљива са ВУЧИЋЕВОМ.Туга једна докле може ићи лудост једнога народа или боље речено дела једнога народа што је на нашу жалост по највише својствена нама СРБИМА.Они који би требали да штите НАРОД СРБСКИ од владара који доказано духовно и морално растаче изопаченим законима,уништавањем породице кроз исте ,распродајом јефтине радне снаге у држави и у туђину,где је попут БРОЗА извезао на стотине хиљада младих радноспособних стручних лица у печалбу да му шаљу девизне дознаке,оставивши земљу СРБИЈУ без зидара,пекара и лекара па ће сада из АЛБАНИЈЕ са личном картом да му долазе ти потребни кадрови и насељавају земљу СРБИЈУ.На срамоту да је овако писанеје горе поменутих владика,јер тиме се доказују да само гледају неке своје уске интересе а не СРБСКОГА народа у целини,који све више тоне у моралну и духону каљугу ископану од стране ВУЧИЋА и његових помоћника.

  10
 2. Како то још може изгледати у пракси погледајте овде
  https://www.in4s.net/na-instagramu-osvanule-najbrutalnije-uvrede-upucene-predsedniku-srbije/#comments

 3. “Епископи Сергије и Херувим као Мирко и Славко или Зашто волим Вучића”, или Како се Сергије и Херувим препоручују за патријарха СПЦ.

  Као што је развлачио, манипулисао и обећавао министарства и високе положаје у влади послушним, ‘морално-подобним’ и материјално издашним овима и онима (па наименовања добили изабраници амбасада квинте), болесно нарцисоидни Вучић сад изгледа пеца епископе СПЦ на мамац упражњеног престола Св. Саве. Мора да ужива док гледа како се Недостојни утркују у ласкањима и изразима љубави и покорности самозваном богу-и-батини српске државе и Цркве. Скаредно и страшно.

  14
 4. @Светлана, наводите, са очигледним и оправданим неодобравањем: „Епископи Сергије и Херувим као Мирко и Славко или Зашто волим Вучића , или Како се Сергије и Херувим препоручују за патријарха СПЦ“. Па, и Сергије и Херувим су из поколења које се васпитавало на Мирку и Славку и терано да се на те ликове угледају. Ако нису имали породични коректив (родитеље, бабу, деду) који су их штитили од тих отрова – а 99% деце из тих поколења није имало такве корективе, онда није ни чудо што данас милиони гласају за Вучића, што га Сергије и Херувим обожавају – јер и они су део те масе. Осим тога – размислите, @Светлана: има ли кога међу епископима ко би могао и сањати да би могао доћи у обзир за избор на трон следећег патријарха без детаљне провере “Органа“ и стицања коначног благослова Вучића? Дакле – ма колико блесаво изгледало оно: “Мирко – пази, метак…..“, ни Сергије, ни Херувим као млади и амбициозни епископи без таквог благослова – чак и да имају теоријске шансе, не би могли ни сањати о том положају, а они сами мисле да нису наивни, мада – јесу, јер Вучић несумњиво има и подобније кандидате.

Оставите коментар