САНУ за масовну вакцинацију становништва против ковида-19

Вакцинација је неопходна оном вакцином коју одобри надлежна Агенција за лекове и медицинска средства Србије, саопштено из САНУ

Извор: N1

Радна група Српске академије наука и уметности која је формирана са циљем праћења пандемије ковид-19 недвосмислено се залаже за спровођење масовне вакцинације становништва против поменуте заразне болести, саопштено је из САНУ.

Како се наводи, вакцинација је неопходна оном вакцином коју одобри надлежна Агенција за лекове и медицинска средства Србије.

Радна група сматра неопходним да се стручно-научна јавност Србије, укључујући и саму САНУ, спреми да на методолошки одговарајући начин испита ефикасност и детаљно прати нежељене ефекте вакцина на репрезентативном узорку вакцинисане популације, стоји у саопштењу, преноси Танјуг.

У саопштењу се подсећа и да је Радна група САНУ у вишемесечном интервалу давала и даје гледишта и препоруке које никада нису биле намењене само члановима САНУ, већ и широј јавности, објављујући их на сајту Академије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

13 replies

 1. Ооооо, ево су мумије и маршали ћутања на све суштинско осим наравно понеког појединца. ОООООООООО огласише се и то ТРАААААЖЕЕЕЕЕ телобрижници издајнички који ћутите на све што земља Богу плаче. Од отимања деце и беба до олоша свеприсутног свуда и у свакој честици. Атоми су се изменили од ужаса и безакоња који се зацарио, а ви ЛИЦЕМЕРИ НАД ЛИЦЕМЕРИМА се огласисте. Све стручњак до стручњака…ЕЈЈЈ….ВИ СТЕ СВЕСНИ…ЧЕГА СТЕ ВИ СВЕСНИ ГРОБАРИ САВЕСТИ…Како промакоше деценије олоша и зла поред ваше ВЕЕЕЕЛИКЕ ПЕРЦЕПЦИЈЕ…Нисте приметили ВЕЛИКОПЕРЦЕПЦИОНАШИ да је јуче предата имовина АЛБАНИЈИИИ. Слажем се са вама. Обавезно вакцина, прво на вама, и то свака да се испроба.Уступамо вам све, да заштитите што више можете, а највише нас да заштитите од ВАС- ВЕЧНИХ ЋУТАЧА НА СВЕ И ВАШИХ ОБЛИКА ЛИЦЕМЕРЈА И ДРУШТВЕНЕ АНГАЖОВАНОСТИ јер су неизлечив облик љигавости.ПИИИХХХ.Што бих волео да псујем бар понекад, само на вама је то можда дозвољено употребити, без да се рачуна као грех.

  26
  2
 2. Zar i ti sine Brute sanu? Ko me bude prisilio da nosim korpu na ustima ili da se vakcinisem bice moj zakleti neprijatelj…..sto bi rekli Englezi novi fasizam. Jos jednu njihovu parolu da pomenem tokom prptesta“ Sloboda iznad straha.

  14
  2
 3. Šta drugo i možemo očekivati od ANUS-a? Potplaćene sluge globalista, izdajnici roda svoga, važnije im sinekure od naroda.

  19
  2
 4. Српску академију наука и уметности изузетно поштујем.
  Она врло ретко издаје саопштења, избегава “колективно мишљење”.

  САНУ има бројно одељење медицинских наука.
  Претпостављам да је оно издало ово саопштење које врло ценим. Вакцинација није и НЕЋЕ НИКАД бити обавезна, али треба је објаснити и приближити грађанима. Оригинално саопштење :

  https://www.sanu.ac.rs/saopstenje-radne-grupa-sanu-za-pracenje-pandemije/

  2
  16
 5. @ Deda Djole
  ………..Она врло ретко издаје саопштења, избегава “колективно мишљење”.
  ++++
  Познато је деда, ко и како износи мишљење из те ј…. куће.

  https://vesti-online.com/Vesti/Srbija/526404/Predsednik-SANU-Neko-mora-ovom-narodu-da-kaze-da-Kosovo-nije-nase

  Пажњу ми је деда, ових дана, привукао и један наслов у дневној штампи :
  „ У Вучићевој Србији крем друштва представљају лопови, убице, наркомани, преваранти, педери, курве…………….……. „
  Слободан сам, да га допуним и са: Део „ угледних „ чланова САНУ.

  14
  1
 6. @Gosn Vica iz Sluzbenog lica,

  И не треба Вам псовка на крају врсног коментара, поштовани. сану је сама по себи псовка – једи сану, иди у сану, сану те онај ко те направио…

  8
  1
 7. Тај САНУ као ђиђњегови чланови да се ухвате за руке и сви заједно на ђубре у винчу. Ћуте и слушају велеиздајника, ћуте кад се прекраја ИСТОРИЈА СРБА, ћуте кад хрвати нам штампају и пишу књиге за децу, ћуте кад незналице избацују Десанке Максимовић дела из књига, ћуте и не јављају се кад се откривају огромна ИСТОРИЈСКА НАЛАЗИШТА У СРБИЈИ У ВИНЧИ КОЈУМОВА ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКА ВЛАСТ ХОЋЕ ДА УНИШТИ И ПРОДА ЈЕ СРАНЦИМА ПАЂДА МИ СРБИ НЕМАМО СВОЈУ ИСТОРИЈУ. О ТОМЕ ЋУТИТЕ КО ЗАЛИВЕНИ а о ВАКЦИНАМА ЛАЈЕТЕ НА СВА УСТА КОЛИКО ЛИ СТЕ ПАРА ДОБИЛИ ДА ЗАСТУПАТЕ ВЕЛЕИЗДАЈНИКА И ЊЕГОВУ ЦИОНИСТИЧКУ ПОЛИТИКУ УНИШТАВАЊА СРБА.

  12
  1
 8. Госн Зоране,
  честитам на малом слову. Ма нема ту више шта ни коментарисати. Сви све знамо. Све је више неподношљиво да је јасно као никад ко је крвопија овом јадном народу, а чији му динари не сметају. Кад ће више да се покаје бар трећина…више. За нимани варијанту ћуте велики историчари, за све свињарије ћуте, али сад је свест на високом нивоу, као и рачуни у банкама..

  5
  1
 9. “САНУ за масовну вакцинацију становништва против ковида-19“?!
  Чудновато, а нису се изјаснили против вишегодишњег тровања из ваздуха?!


  3
  1
 10. Хвала @ Деда Ђолету што је љубазно поставио одредницу, таман хтедох да потражим.
  Академски, нема шта.

  Радна група САНУ? Академски Кризни штаб, тајног састава и порекла као и онај други?
  Боље да се не питам кад је основана, где и како заседа.

  У овом анонимном приопћењу (читај: претњи) не да је избегнуто „колективно мишљење“ него је „недвосмислено“ избегнуто и да се потпише. Мора да су били заузети „праћењем пандемије“ па нису стигли.

  Или је можда и горепоменути прецедавајући (лекар беше?) друг члан и овог и оног анономног Кризног штаба па је проценило да би то већ било превише, како за његов академски тако и за статус АНУС-а?

  ПС: Порекло им САНУ? Не, порекло им сану (види @ Зоран Николић).

  7
  1
 11. Неки дан се „широј јавности“ обратио војни лекар, мислим старешина болнице, на „методолошки одговарајући начин“. Закон је већ ту, учитељи (и родитељи) гласа одавно већ немају.

  Да видимо: законо(м)оправитељ – ту, породица – ту, лекар (војни) – ту, учитељ – ту, …

  Ко још недостаје за легитим(из)ацију вакцином, свеобухватну и обавезујућу ?
  Или се то мени само чини да недостаје?

  3
  1
 12. Москва – На традиционалној конференцији за новинаре, председник Путин је јуче изјавио :

  ВАКЦИНИСАЋУ СЕ ЧИМ ТО БУДЕ МОГУЋЕ !

  1
  4
 13. Извесни коментатори имају изузетно ружно мишљење и тешке увреде за највишу научну установу у Србији. Кад би са нивоа свога ега пали на ниво своје интелигенције, вероватно би погинули.

  На САНУ кидишу. Путинову одлуку да се вакцинишу – не коментаришу.

  Јуче у среду 20 јануара 2021, у САД, број мртвих од короне (405 400) премашио је број погинулих америчких војника у Другом светском рату (405 392).

  1
  1

Оставите коментар