Француски посланик Тијери Маријани: Косово мафијашка држава и рак рана на Балкану

Маријани, који је члан десничарске странке Марин ле Пен, рекао је да је Косово регија Србије, која никада није смјела да остане у рукама оних који га данас воде

Фото: Искра/Зоран Шапоњић

Француски посланик у Европском парламенту Тијери Маријани рекао је на састанку Одбора за спољне послове, одржаном поводом извјештаја о Косову, да је самопроглашено Косово мафијашка држава и рак-рана на Балкану у којој се одвија трговина људима и органима, као и да ЕУ подржава мафијашку државу.

Маријани, који је члан десничарске странке Марин ле Пен, рекао је да је Косово регија Србије, која никада није смјела да остане у рукама оних који га данас воде, преноси портал „Косово онлајн“.

Он је истакао да Приштина укида основна права, владавину закона, функционисање демократских институција, те да постоји трговина људима, трговина органима.

Критикујући европског извјестиоца за Косово Виоле фон Крамон, која се залаже за визну либерализацију за Приштину, он је рекао да се Хашим Тачи у Хагу терети за ратне злочине, док Фон Крамонова није ни поменула ову чињеницу.

– Метастазе се шире Европом, мафијашке операције и оружје увезено у Француску са Косова. Забринут сам због тога што извјестилац и већина политичких група подржавају либерализацију визног режима за Косово. ЕУ подржава мафијашку државу – рекао је Маријани.

Он је критиковао и извјештај Фон Крамонове о самопроглашеном Косову, назвавши га неуравнотеженим, слијепим и идеолошким.

Фон Крамонова је предложила Маријанију да посјети Косово како би се упознао са ситуацијом, те устврдила да самопроглашено Косово ни у ком случају није мафијашка држава. Она је сматра да либерализација визног режима ни на који начин неће угрозити грађане Француске.

Опрема: Стање ствари

(РТРС/Искра, 11. 12. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading