Мило Ђукановић: Јоаникије недорастао улози која га је запала

Епископ Јоаникије говори о нечему што не зна, и не може знати, чему није био дорастао ни тада, ни сада, и то политичким и уличарским рјечником, недостојним за било кога, саопштили из кабинета Ђукановића

Мило Ђукановић: Јоаникије недорастао улози која га је запала (Фото: РТС)

Реагујући на изјаву епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске, председник Црне Горе Мило Ђукановић је поручио да Јоаникије не зна о чему говори и да „није дорастао улози која га је запала“.

Епископ Јоаникије рекао је да Мило Ђукановић „погрешно разумео да је оснивање Епископског савета 2006. био корак ка одвајању Цркве у Црној Гори“.

Из Ђукановићевог кабинета наводе да Јоаникије говори о нечему што не зна, и не може знати, преноси РТЦГ.

У саопштењу се истиче да изненађује реаговање митрoполита Јоаникија на недавни интервју председника Црне Горе као некога ко, како се наглашава, никада није био учесник тих разговора, нити му је било омогућено да њима присуствује.

Епископ Јоаникије: Митрополитова визија била слобода и братска слога, а Милова терор и Голи oток

„Говори о нечему што не зна, и не може знати, чему није био дорастао ни тада, ни сада. Недорастао улози која га је изненада запала, ‘политичким и уличарским рјечником, недостојним за било кога, а камоли за једног владику’“, саопштили су из кабинета Ђукановића.

Сасвим је јасно, како се оцењује, да је оглашавање Јоаникија смишљано неколико дана, бесмислено.

„Осим уколико за циљ није имао још јачи продор на црногорску политичку сцену, на којој се очигледно боље осјећа. Његов рјечник и ‘вјеродостојност’ његових тврдњи најбоље говори о њему самом“, закључује се у реаговању из Ђукановићевог кабинета.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 11. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Milo mazgovino, nebrabonjaj.

    6
    2

Оставите коментар