Фил Клајн: На америчким председничким изборима потенцијално спорно преко милион гласова

Директор пројекта „Амистад“ Фил Клајн рекао је да је у оквиру пројекта прикупљено сведочење стручњака под заклетвом које доводе у питање више од милион гласова

Фил Клајн (Фото: The Epich Times)

Директор пројекта „Амистад“ иницијативе за слободе друштва Фил Клајн тврди да су сведочења стручњака под заклетвом доказала да је „у Аризони спорно више од 300.000 гласачких листића, 548.000 у Мичигену, 204.000 у Џорџији и преко 121.000 у Пенсилванији“. Клајн наводи да је ФБИ затражио приступ њиховој анализи података.

На конференцији за штампу у Вирџинији „Амистад“ је представио три сведока, од којих се један појавио и на рочишту законодавног тела Пенсилваније прошле недеље.

Сведок Грегори Стенстром рекао је да је видео како човек из Доминиона убацује флеш-дискове у машине за сабирање гласова у округу Делавар, као и да су изборни званичници мењали различите дискове из разних машина за сабирање, што је довело у питање контролу резултата, преноси РТ.

Итан Пис, кооперант америчке поштанске службе из Висконсина, посведочио је да му је речено за планове о промени датума десетина хиљада гласачких листића, како би се заобишао законски рок за њихово предавање.

Џес Морган, возач камиона који је возио пошту из Њујорка до Пенсилваније и назад сведочио је да је 21. октобра његова приколица била натоварена у Њујорку са 24 специјалних картонских кутија Поштанске служба САД, у којима је било од 144.000 до 288.000 гласачких листића, које је требало да истовари у Харисбургу у Пенсилванији.

Уместо тога, задржан је шест сати у Харисбургу, а надзорник му је рекао да вози до Ланкастера без истовара. Одбио је да Моргану изда било какве папире. Паркирао је приколицу на свом уобичајеном месту у Ланкастеру, а приколица је нестала следећег јутра, са све гласачким листићима.

Директор пројекта „Амистад“ Фил Клајн рекао је да је у оквиру пројекта прикупљено сведочење стручњака под заклетвом које доводе у питање више од 300.000 гласачких листића у Аризони, 548.000 у Мичигену, 204.000 у Џорџији и преко 121.000 у Пенсилванији“.

Подсећамо, амерички државни тужилац Бил Бар изјавио је Министарство правде „није видело превару у размери која би могла утицати на другачији исход избора“.

Трампов правни тим брзо се успротивио томе што се Министарство правде заправо није потрудило да истражи било какав доказ који су добили досад.

Демократе, амерички медији и друштвене мреже из Силиконске долине ујединили су се тврдећи да није било „широко распрострањене“ преваре на изборима, а све супротне Трампове тврдње окарактерисали су као „неутемељене“ или „спорне“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар