Ангела Меркел: Због короне Азија ће нас престићи, тамо су грађани дисциплиновано носили маске

Меркелова нагласила да је извеснији економски опоравак у земљама попут Кине и Јужне Кореје, у којима су грађани дисциплиновано носили маске и мање демонстрирали

Ангела Меркел (Фото: Кристијан Хартман/Ројтерс)

Немачка канцеларка Ангела Меркел оценила је данас да ће пандемија корона вируса додатно променити глобални однос снага у корист азијских држава.

„Пандемија ће нас економски уназадити“, упозорила је Меркелова на видео седници немачке владе, и нагласила да је извеснији економски опоравак у земљама попут Кине и Јужне Кореје, у којима су грађани дисциплиновано носили маске и мање демонстрирали против ванредних мера.

Она је поновила да Немачка не намерава да контролише своје грађане на начин на који то чини Кина, али је указала да се морају уложити додатни напори како би се одржао корак у технолошком развоју, пренео је Ројтерс.

Прошлог месеца је немачка полиција употребила водене топове и користила сузавац да растера више хиљада демонстраната који су у Берлину протестовали против увођења рестриктивних мера.

На данашњем видео заседању немачке владе, министар здравства Јенс Шпан најавио је да ће вакцинација против корона вируса у Немачкој почети од јануара идуће године.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 1. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар