Ерик Клептон и Ван Морисон заједно против „закључавања“

Либерали “запјенили” на вијест о сарадњи два легендарна музичара против утјеривања страха короном

Фото: АП

(National File/Variety, 27. 11. 2020)

Легендарни гитариста и пјевач Ерик Клептон сарађује с Ван Морисоном на пјесми Stand and Deliver која критикује политику општег затварања у Енглеској и њен утицај на свирање уживо. Како се дало и очекивати, либерали на Твитеру запјенили од бијеса.

Клептон, једини музичар три пута уврштен у „Кућу славних“ за рок музику, рекао је часопису Variety да се на сарадњу с Морисоном одлучио сматрајући да је дејство општег затварања на свирање уживо „веома узнемирујуће“.

„Морамо се усправити и учинити да се наш глас чује ради окончања овог хаоса. Не вриједи ни помишљати шта би се иначе могло догодити. То би можда био крај за свирање уживо“, изјавио је Клептон.

Морисон, који је покренуо иницијативу „Спасимо свирање уживо“, рекао је да је „Ерикова пјесма фантастична и да ће сигурно имати одзива међу свима који су незадовољни попут нас. Тужно је да толики надарени музичари немају никакву подршку енглеске владе, и желимо да их увјеримо да свакодневно настојимо на повратку свирања уживо и спашавању наше индустрије.“

Ван Морисон: Не дирајте нам слободу и мир

Напади на Клептона с анонимних налога на Твитеру кренули су истог тренутка:

***********

Ван Морисон је у септембру најавио три пјесме против закључавања, називајући поступке енглеске владе поводом ковида „фашистичким“.

Stand and Deliver, за коју је текст написао Морисон, а изводи је Клептон, појавиће се 4. децембра, а сав приход иде Морисоновом Фонду за финансијску помоћ музичарима због закључавања.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Као светска звезда, Клептон се није прикључивао и брукао у кампањи против права Шкотске на самосталност (на жалост, за разлику од великог Боувија) и сад се бори против овог гушења слободе – свака част!

    22
    1

Оставите коментар