CNN искључио госта због критичких опаски спрам Бајденовог кандидата

Боуман је рекао да „невјероватно узбуњује“ да је кандидат за министра особа која је покушала заташкати убиство тамнопутог младића од стране бијелог полицајца

Фото: RT Deutsch

(RT Deutsch, 25. 11. 2020)

Послије мање од једног минута телевизија Си-Ен-Ен (CNN) прекинула је разговор с конгресменом из Њујорка Џамалом Боуманом пошто је указао да је потенцијални Бајденов кандидат за министра заташкао смрт једног 17-годишњег тамнопутог дјечака

Као потенцијални кандидат за министра саобраћаја у влади САД помиње се Рам Емануел, некадашњи градоначелник Чикага. Он се, међутим, суочава с критикама да је ради избора покушао заташкати убиство једног 17-годишњег тамнопутог дјечака.

Пошто је предлог изазвао огорчење прогресивног крила Демократске странке, почеле су колати гласине да ће умјесто тога Емануелу бити понуђен „мање видљив положај“. У уторак је на Си-Ен-Ен-у гостовао Џамал Боуман (Jamaal Bowman), конгресмен из Њујорка, ради разговора о прелазу на Бајденову администрацију и има ли „довољно прогресивног“ кандидата ког би подржао.

Боуман је рекао да „невјероватно узбуњује“ да је кандидат за министра особа која је покушала заташкати убиство тамнопутог младића од стране бијелог полицајца. Боуман је потом прекинут усред реченице, а на екран је постављен лого Си-Ен-Ен-а. Водитељка се извинила уз образложење да је дошло до сметњи на везама.

Некадашњем градоначелнику Чикага се приговара да је покушавао спречити истрагу убиства Лаквана Макдоналда (Laquan McDonald). Тинејџера је октобра 2014. убио полицајац у Чикагу. Поруке електронске поште показују да је у оквиру нагодбе с породицом жртве Емануел покушао да видео снимак догађаја буде означен као повјерљив. Електронска преписка указује да је Емануелу више било стало до тадашње предизборне кампање него до правде за убијеног тинејџера.

С њемачког посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

Оставите коментар