Вашингтон пост: Повратак Хилари Клинтон, поново ће се питати за Косово?

Вашингтон пост наводи да Бајденов тим разматра кандидатуру супруге некадашњег председника Била Клинтона за нову амбасадорку у УН, али да она није извесна

Хилари Клинтон

Иако коначни резултати председничких избора у САД још нису познати, амерички медији данима пишу о томе ко би могао да се нађе у будућој администрацији Џоа Бајдена, па је бивша државна секретарка Хилари Клинтон виђена за нову амбасадорку у УН, пише Спутњик.

Како наводи тај медиј, она би тако могла да заступа ставове САД на седници Савета безбедности УН посвећених Косову.

Позивајући се на неименоване изворе, Вашингтон пост наводи да Бајденов тим разматра кандидатуру супруге некадашњег председника Била Клинтона, али да она није извесна.

Бајденов тим наводно верује да би Хилари Клинтон, која је од Доналда Трампа изгубила председничке изборе 2016. године, могла да подигне углед Америке у очима међународне заједнице.

Хилари Клинтон била је амерички државни секретар од 2009. до 2013. године у време администрације Барака Обаме, за ког медији спекулишу да би могао да буде будући амерички амбасадор у Британији.

На основу изборних пројекција, амерички медији прогласили су демократског кандидата Бајдена победником избора, одржаних 3. новембра.

Трамп, међутим, није признао пројекције по којима је Бајден победник председничких избора и у више наврата је критиковао гласање путем поште, наводећи да то отвара пут могућој изборној превари.

Изборни штаб Доналда Трампа поднео је тужбе против савезних држава и тврди да је гласање и бројање гласова било нерегуларно.

(Спутњик/Косово онлајн, 13. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар