Шаип Камбери: Албанце из „Прешевске долине“ радује идеја о размени територија

Ако говорим са аспекта жеља Албанаца Прешевске долине, то није само жеља, већ имамо и политички референдум за стварање политичко-територијалне аутономије

Шаип Камбери (Фото: Нова.рс)

Шаип Камбери, шеф посланичке групе Уједињена долина-СДА Санџак у Скупштини Србије, навео је да су Албанци из Прешевске долине били одушевљени након активирања идеје о размени територија између Косова и Србије, преноси Љајми.

Камбери је у емисији “Балкански разговори” на “Euronews-u” објаснио разлог зашто Прешевску долину треба припојити Косову.

“Ако говорим са аспекта жеља Албанаца Прешевске долине, то није само жеља, већ имамо и политички референдум за стварање политичко-територијалне аутономије. Сви процеси које смо до сада прошли доказују да у Србији не постоје правни механизми за пружање подршке Албанцима у долини“, изјавио је Камбери.

Камбери је даље рекао да, у случају да косовска делегација не разматра размену територија, косовски представници за дијалог требало би да затраже меру реципроцитета у поштовању Срба на Косову и Албанаца у Србији.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 14. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар