Александар Вучић: Вакцина против короне пре краја децембра у Србији

Председник Србије навео да је до сада обезбеђено за крај ове и целу наредну годину 1,8 милиона доза вакцина, а да за сада изгледа да ће бити реч о Фајзеровој вакцини

Фото: EPA-EFE/BIONTECH SE

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је преко Ковакс система обезбеђено 1,8 милиона доза вакцине против короне, највероватније Фајзерове, као и да ће пре краја децембра стићи прве вакцине у земљу.

„Кренули смо у потрагу за вакцинама, да на најбржи могући начин набавимо најбезбедније вакцине за грађане, да прво умањимо, а онда и потпуно прекинемо катастрофалне утицаје короне на живот људи у Србији и на нашу економију”, рекао је Вучић у обраћању јавности, пренео је Танјуг.

Он је навео да је до сада обезбеђено за крај ове и целу наредну годину 1,8 милиона доза вакцина, а да за сада изгледа да ће бити реч о Фајзеровој вакцини, али да се преговара и са кинеским и руским партнерима, са свима који би вакцину могли да набаве, јер су нам потребне веће количине.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Председник Србије навео да је до сада обезбеђено за крај ове и целу наредну годину 1,8 милиона доза вакцина, а да за сада изгледа да ће бити реч о Фајзеровој вакцини
  ++++
  Зна он, који патолошки мрзи све србско, са ким нам ради о глави

  Компанија Фајзер од које Вучићева банда тровача купује вакцину подмићивала докторе у Србији?

  https://www.srbijadanas.net/kompanija-fajzer-od-koje-vuciceva-banda-trovaca-kupuje-vakcinu-podmicivala-doktore-u-srbiji/

  Афера “ Фајзер „: У Србији сви изненађени
  Републичко јавно тужилаштво испитаће наводе америчких колега да је фармацеутска компанија “ Фајзер “ и у Србији давала мито да би продавала лекове, сазнаје РТС.
  Наводе да је америчка фармацеутска компанија “ Фајзер “ подмићивала и српске лекаре и здравствене званичнике како би регистровала нови лек на нашем тржишту и повећала продају испитиваће Републичко јавно тужилаштво.

  …………………А какве су шансе да ускоро сазнамо кога је све подмићивала америчка компанија, можда најбоље говори вест да је “ Фајзер “ пристао да америчкој влади плати 60 милиона долара казне, кaко би се повукле оптужбе.

  https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/1154128/afera-fajzer-u-srbiji-svi-iznenadjeni.html

Оставите коментар