Београд: „Делта” дала понуду за „Сава центар”

Делта се, како тврди, као потенцијални инвеститор, обавезује на очување архитектуре објекта и његовог спољашњег изгледа, као и на задржавање постојеће намене

Сава центар (Фото: Н1)

„Делта холдинг” предао је јутрос, на самом истеку рока, понуду за куповину „Сава центра”.

Да ли ће то бити једина понуда, градске власти ће сазнати данас до 12 часова, када истиче рок за пријаву потенцијалних купаца.

Јавно отварање понуда заказано је за 9. новембар, када би требало да буде познато ко ће постати нови власник конгресног центра у Новом Београду.

„Делта” је понудом потврдила спремност да прихвати цену од 17,5 милиона евра и обавезна улагања од 50 милиона евра, који су постављени као услов у јавном конкурсу.

Према процени страних консултаната које је ангажовала „Делта”, инвестиција за реновирање Сава центра биће већа од 60 милиона евра, наведено је у саопштењу те компаније.

– Цена коју је тендером предвидео град Београд изузетно је висока и верујемо да је то разлог што се током целог поступка продаје до сада није јавио ниједан заинтересовани инвеститор изузев наше компаније − каже Живорад Васић, виши потпредседник Делта холдинга.

Делта се, како тврди, као потенцијални инвеститор, обавезује на очување архитектуре објекта и његовог спољашњег изгледа, као и на задржавање постојеће намене.

Далиборка Мучибабић

Опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 11. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading