Реџеп Тајип Ердоган: Западне земље хоће да поново покрену крсташки рат

Ердоган у обраћању посланицима из своје Партије правде и развоја рекао да је супротстављање нападу на пророка Мохамеда било питање части

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Бета/АП)

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да западне земље које нападају ислам желе да поново покрену крсташки рат, јавља Танјуг.

Ердоган је у обраћању посланицима из своје Партије правде и развоја (АКП) у парламенту рекао да је супротстављање нападу на пророка Мохамеда било питање части за њих, пренео је Ројтерс.

Водећи турски званичници осудили су раније данас карикатуре председника Реџепа Тајипа Ердогана у данашњем издању француског сатиричног недељника „Шарли Ебдо”, наводећи да је тај чин огавни покушај да се шири културни расизам и мржња.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Свуда, осим код муслимана важи: моја кућа – моја правила! Они би и у туђој кући да одређују ко шта сме и шта не сме. Управо то је оно што ће да доведе до тога да им кућа изгори. Наравно, и Французи сада жању оно што су посејали као колонизатори. Нека се сад питају, ако онома нису хтели, како је било српским мајкама кад су препознавале одсечене главе својих синова.

    5
    1

Оставите коментар