Предраг Кон: Маске замењују ванредно стање

Кон је рекао да је стручни део Кризног штаба недвосмислено био за обавезно коришћење маски на отвореном у свакој ситуацији, али да спровођење те мере није могуће

Предраг Кон (Фото: Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да ношење заштитних маски тренутно замењује ванредно стање и полицијски час и указао да је непријатност због коришћења маски хиљаду пута мања од непријатности оболевања.

Он је за РТС рекао да је стручни део Кризног штаба недвосмислено био за обавезно коришћење маски на отвореном у свакој ситуацији, али да спровођење те мере није могуће, што је једини разлог зашто је то и даље препоручено.

„Непријатност због коришћења маски је хиљаду пута мања од непријатности оболевања. Да не причам да се ми више плашимо казни него што се плашимо смрти“, приметио је Кон.

Рестриктивне мере за сада нису опција, навео је епидемиолог.

Говорећи о ситуацији у школама он је рекао да је ситуација под контролом и да нема разлога да се размишља о прекиду школе.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 17. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Одлично . Носи је и кад спаваш . Стар си , ко зна ?

  10
  2
 2. Кон је рекао да је стручни део Кризног штаба недвосмислено био за обавезно коришћење маски на отвореном у свакој ситуацији, али да спровођење те мере није могуће.
  ++++
  А шта је са онима у затвореном простору ?
  Да, та која седи преко пута вас у студију !

 3. Да ли се зна када је неко од тих кризних доктора видео неког пацијента?

  13
  1

Оставите коментар